Leeuw

Het teken van Leeuw wordt vertegenwoordigd door de leeuw, en degenen die onder het sterrenbeeld Leeuw vallen staan bekend om hun gevoel van trots en leiderschap.

Datum: 23 juli – 22 augustus

Symbool: de leeuw

Dualiteit: actief

Element: vuur

Kwaliteit: vast

Heersende Planeet: de zon

Tarotkaart: kracht

De Leeuw persoonlijkheid

Net als de leeuwen waar ze naar vernoemd zijn, zullen veel Leeuwen die je tegenkomt nogal een koninklijke uitstraling hebben.

Omdat ze worden geregeerd door de zon, zijn ze vaak in staat om warmte, licht en leven te brengen in de levens van degenen om hen heen.

Ze omringen zich graag met een grote sociale kring die hen zal aanbidden en waarderen.

Hun natuurlijke charisma en waardigheid zullen vaak andere tekenen naar zich toe trekken, die onder Leeuw’s magnetische aantrekkingskracht vallen.

Net als onze zon in het zonnestelsel, zijn de sterrenbeelden van de Leeuw het middelpunt van de aandacht.

Ze gedijen op vleier complimenten, die ze vaak gemakkelijk krijgen.

De meesten van hen zullen een onschuldige kwaliteit voor hen hebben, hun gelukkige en extraverte karakter maakt het een genot om in de buurt te zijn.

Een Leeuw zal houden van luxe en materiële dingen. Ze vinden het leuk om rijkdom te vergaren en banen te kiezen die een goed salaris hebben en die ze laten leiden.

Ze zijn geweldige leiders en beschermers. Hierdoor zijn ze vaak de hoeksteen van sociale groepen en zullen ze leidend zijn bij planningsprocessen en beslissingen.

Omgekeerd doen ze het vaak niet goed in situaties waarin ze bevelen van andere mensen moeten aannemen.

Positieve punten van de Leeuw

Sterke punten: moedig, speels, leider, leuk, warm, beschermend, genereus, charismatisch

Mensen die onder het teken van de leeuw vallen, zijn zeer loyaal en zullen degenen beschermen die zichzelf niet kunnen beschermen.

Het zijn vaak heel eerlijke mensen en verwachten hetzelfde van de mensen om hen heen.

Zolang ze zich gewaardeerd voelen en weten dat ze geliefd zijn, zullen ze ook de vriendelijkheid teruggeven aan de mensen om hen heen.

Ze zullen vaak vechten voor hun familie en vrienden, en zullen loyaal zijn aan de laatsten.

Ze werken hard aan hun relaties en beschouwen familie nooit als vanzelfsprekend.

Leeuwen gaan verantwoordelijkheid nooit uit de weg en zullen altijd de leiding overnemen en leiden wanneer ze kunnen, de last van de schouders van anderen wegnemen en met plezier doen.

Ze zijn vaak erg zorgzaam en ridderlijk, en bij de eerste tekenen van problemen zijn ze er om iemand in nood te helpen.

Het sterrenbeeld Leeuw is gevuld met een diep moreel sentiment. Ze geloven in het goede te doen.

Vanwege hun trots hebben ze echter vaak moeite om hulp te aanvaarden.

Hoewel ze doorgaans erg creatief zijn, houden ze er niet van om zich met details bezig te houden, en vinden ze mensen die met details werken behoorlijk saai. Hun talent om zich uit te drukken komt vaak naar voren in alles wat ze doen.

Minpunten van de Leeuw

Zwakke punten: egoïstisch, dominant, koppig, beheersend, opschepper, ijdel

Degenen die onder het sterrenbeeld Leeuw zijn geboren, worden gedreven door hun ego en doen het niet goed als dat ego beschadigd is. Hun trots kan hen vaak in de problemen brengen.

Dit kan gebeuren als ze geen controle hebben over een situatie. De liefde om de leiding te hebben en het besturen van hun sociale groepen kan ertoe leiden dat ze voor vrienden en familie verstikkend overkomen. Dit kan er ook toe leiden dat ze met rust worden gelaten en genegeerd, wat zo ongeveer het ergste is dat een Leeuw kan overkomen.

Ze zijn vaak vrij gemakkelijk gekwetst en gaan niet goed met hun onzekerheden om. Sommige Leeuwen kunnen ronduit kwetsbaar zijn als het op hun trots aankomt, wat betekent dat ze niet goed reageren op kritiek.

Als ze zich afgewezen voelen, kunnen ze kinderachtig aandacht gaan vragen. Diep van binnen, hoewel hun trots hen het nooit zal laten toegeven, zoeken veel Leeuwen de goedkeuring van anderen.

Het helpt hen zich belangrijk en geliefd te voelen.

Leeuwen kunnen bij andere tekens overkomen als erg arrogant en egoïstisch, waardoor ze afstand nemen van degenen die ze als tijdverspilling beschouwen. Een onzekere Leeuw kan soms pronken, verlangend om te bewijzen dat ze zijn zoals ze willen worden gezien.

Liefde en relaties voor de Leeuw

Liefde is het belangrijkste in het leven van een Leeuw. Ze moeten zich altijd gewaardeerd en geliefd voelen, en als ze dat doen, geven ze die liefde royaal terug.

Ze houden van alle theatrale aspecten van liefde en verkering, de opzichtige dates, grootse gebaren, de romantische en dure diners, allemaal manieren waarop ze zowel hun liefde als hun trots tonen.

Ze zorgen voor gepassioneerde partners en brengen het vuur van opwinding in al hun liefdesaffaires.

Als ze worden genegeerd of als ze zich niet gewaardeerd voelen, zullen ze zich erg gekwetst voelen.

Uit maken en echtscheiding zijn niet alleen pijnlijke emotionele verliezen, maar ook ernstige klappen voor hun ego. De diepe emotionele impact die een breuk kan veroorzaken bij een Leeuw is daarom tweeledig: ze beschouwen het vooral als een persoonlijke mislukking.

De meeste Leeuwen zullen er alles aan doen om die uitkomst te vermijden.

Hun grote gevoel van trots kan ook betekenen dat ze het moeilijk hebben om toe te geven wanneer ze ongelijk hebben. Het is moeilijk voor een Leeuw om sorry te zeggen.

Aan de andere kant, als hun partners hen onrecht hebben aangedaan, vergeven ze vrij gemakkelijk, zolang de verontschuldiging maar oprecht is.

Ze zijn niet het type dat wrok koestert en vallen soms veel te gemakkelijk in vleierij. Leeuw accepteert over het algemeen iedereen om hen heen en cultiveert sterke en langdurige relaties.

Vrienden en familie voor de Leeuw

Net als de leeuw houden mensen die het sterrenbeeld Leeuw delen, van gemeenschapsgevoel. Ze zijn erg beschermend voor hun familie en vrienden, en gaan niet goed om met echte of vermeende bedreigingen.

Elke soort familiebreuk heeft een grote invloed op hen, aangezien hun hoogste prioriteit vaak is het, gezin dichtbij, sterk en gezond te houden.

Mensen die onder dit teken vallen, zullen langdurige relaties hebben met hun familie en vrienden, wat betekent dat ze zelden uit de pas lopen met mensen of relaties verliezen.

Carrière voor de Leeuw

Als het om een loopbaan gaat, kiest een Leeuw meestal banen met een hoog salaris.

Ze houden van hun luxe en materiële dingen, dus geld is iets dat voorop zal staan. Dit werkt goed genoeg, omdat ze graag de leider zijn, wat betekent dat ze er vaak goed aan doen om de top baas te zijn en een eigen bedrijf te hebben.

Ze hebben vaak wat problemen wanneer ze voor het eerst met een baan beginnen en hebben te maken met het hogere management en het aannemen van opdrachten van anderen.

Maar als ze het initiatief mogen nemen en de beslissingen mogen nemen, zullen ze anderen inspireren om sterk en besluitvaardig te zijn. Hun trots kan hen moeilijk maken om mee om te gaan, maar dit betekent ook dat ze enorm gepassioneerd zijn in hun werk en altijd het beste willen doen wat ze kunnen.

LEES OOK OVER UW TOTEMDIER