Maagd

Maagd is een sterrenbeeld dat wordt vertegenwoordigd door een vrouw. Dit heeft niet per se betrekking op seksuele zuiverheid, maar eerder op zuiverheid in hun bedoelingen en verlangen om een doel te vinden.

Datum: 23 augustus – 22 september

Symbool: de Maagd

Dualiteit: ontvankelijk

Element: aarde

Kwaliteit: veranderlijk

Regerende planeet: Mercurius

Tarotkaart: de Heremiet

De Maagd persoonlijkheid

Hoewel degenen die onder het sterrenbeeld Maagd zijn geboren aan de oppervlakte erg kalm kunnen lijken, gebeurt er onder de oppervlakte veel.

Ze zijn altijd diep in gedachten aan het berekenen en beoordelen gebeurtenissen en mensen om hen heen. Hun gretigheid om te begrijpen betekent dat ze de neiging hebben om overhaaste conclusies te trekken.

Door hun talent voor analyse zijn ze zeer detailgericht. En zolang ze zich veilig voelen en aan hun behoeften op het gebied van liefde en genegenheid wordt voldaan, kunnen ze volkomen gelukkig zijn om alleen te zijn.

Ze genieten soms meer van hun tijd alleen dan van het omgaan met anderen, omdat dit hun turbulente, angstige innerlijke leven kan verlichten.

Omdat ze zo gedetailleerd zijn, kunnen ze vaak erg zelfkritisch zijn. Hun potentieel voor perfectionisme kan gelukkig meestal worden verlicht door hectische activiteit. Ze vinden rust in hun streven naar verbetering.

Positieve punten van de Maagd

Sterke punten: nederig, altruïstisch, logisch, verantwoordelijk, georganiseerd, ordelijk, bescheiden, toegewijd

Maagden zijn vaak nederige, praktische harde werkers die graag zichzelf verbeteren.

Ze denken diep na en kunnen dankzij hun opmerkzaamheid altijd orde in de chaos vinden of creëren.

Mensen die onder het teken van de Maagd vallen, maken vaak eerlijke vrienden.

Omdat ze nogal veeleisend zijn, zullen ze er snel op wijzen wat je echt sterke en zwakke punten zijn. Hun opbouwende kritiek is vaak gebaseerd op de beste en puurste bedoelingen, om diegenen te helpen waar ze om geven.

Ze hebben ook de neiging om goed advies te geven vanwege dezelfde talenten voor analyse.

Hun zoektocht naar zelf verbetering strekt zich uit tot hun lichaam, hun kleding en hun uiterlijk. Dit in combinatie met hun veeleisende oog, betekent dat ze ongelooflijk bezorgd kunnen zijn over wat voor indruk ze op anderen geven.

Ze zijn meestal het gelukkigst als ze anderen helpen en zijn vrijgevig van aard, waardoor ze soms het doelwit kunnen zijn van degenen die van hen willen profiteren.

Minpunten van de Maagd

Zwakke punten: obsessief, kritisch, overmatige aandacht voor onbeduidende details, perfectionistisch

Wanneer de kritiek van Maagd ongecontroleerd wordt gelaten, kan dit zowel voor henzelf als voor anderen een averechts effect hebben.

Ze kunnen hyperkritisch worden, en hun perfectionistische aard kan hen buitensporig negatief maken over alles, inclusief zichzelf.

Het beeld van zichzelf dat ze proberen te bereiken, kan onmogelijk zijn, en wanneer ze het onvermijdelijk niet bereiken, kunnen ze ongelooflijk hard voor zichzelf zijn.

Ze zijn vaak vervuld van angst en als ze die niet kunnen loslaten in het drukke werk van zelf verbetering, kunnen ze kwetsbaar zijn voor zenuwinzinkingen.

Als ze naar buiten gericht zijn, kunnen ze nogal kwetsend zijn. Andere keren kunnen ze kortzichtig zijn over hun eigen fouten en niet in staat zijn om dezelfde soort kritiek te verdragen die ze uiten.

Hun oprechte wens om mensen te helpen met hun kritiek kan soms ongewenst zijn; anderen geïrriteerd en gefrustreerd maken. Bovendien kunnen ze nogal afstandelijk zijn bij het geven van deze kritiek, waardoor het lijkt alsof ze ze geven zonder empathie en een oprecht verlangen om te helpen.

Helaas is hun aandacht voor detail zo sterk dat ze de neiging hebben om op hen te focussen zonder verder te kunnen kijken en het grotere geheel te zien en het grotere doel te vinden.

Liefde en relaties voor de Maagd

Net als in andere delen van hun leven, zijn Maagden buitengewoon kieskeurig, wat betekent dat ze de tijd kunnen nemen om de juiste “ene” te vinden.

Ze zijn best gelukkig en tevreden om vrijgezel te blijven. Ze wachten liever tot ze vinden wat ze zoeken in plaats van een relatie aan te gaan met lauwe gevoelens. Dat betekent dat wanneer ze uiteindelijk verliefd worden, ze loyaal en toegewijd zijn. Ze zullen met niets anders genoegen nemen dan met ware liefde.

Hun kieskeurigheid strekt zich ook uit tot dates, en nadat ze een toegewijde relatie hebben. Ze kunnen muggenziften over waar ze heen gaan op dates, over hoe schoon het appartement is, de inrichting, wat ze kunnen eten en nog veel meer.

Het kan best lang duren voordat ze verliefd worden en zijn soms nogal terughoudend en teruggetrokken als het gaat om het uiten van hun gevoelens.

In plaats van bloemrijke woorden of lichaamstaal te gebruiken, kiezen ze ervoor om hun liefde te tonen door hun geliefden te overladen met hun loyaliteit.

Als ze eenmaal een relatie hebben, zijn zij meestal degenen die niet weglopen, tenzij er sprake is van ernstig verraad. Ze houden veel van en zijn bereid zich in te zetten en hard te werken voor de juiste persoon.

Maagden hebben ook een grote neiging om te vergeven, wat betekent dat fouten in relaties niet altijd het einde van de lijn voor hen betekenen.

Degenen die onder het sterrenbeeld Maagd zijn geboren, zijn geweldige ouders en hebben vaak ook de neiging om andere kinderen in hun gezin op te voeden.

Vrienden en familie voor de Maagd

Relaties zijn gemakkelijk te onderhouden met Maagden, die graag hun liefde tonen en delen, maar zelf niet behoeftig zijn.

Ze brengen graag tijd door met familie die ze dierbaar zijn, en ze zorgen voor geweldige vrienden om in de buurt te houden.

Ze zijn altijd bereid om hun dierbaren te helpen in tijden van nood, en zullen er voor je zijn in tijden van dik en dun. Hun familie betekent veel voor hen en ze zullen alles doen wat ze moeten doen om de relaties op die afdeling sterk en gezond te houden.

Ze hebben echter de neiging om verstrikt te raken in familiedrama’s, omdat ze nieuwsgierig en soms opdringerig zijn, maar allemaal in het belang van de persoon die ze dierbaar zijn.

Carrière voor de Maagd

In hun loopbaan zijn ze doorgaans geweldige werkers, maar hun gevoel van toewijding en zorg kan worden misbruikt als ze niet oppassen.

Ze zullen gewillig taken aannemen en niet veel ruzie maken, wat betekent dat hun eigen persoonlijke werk lijdt als ze dat van iemand anders doen.

Het zijn echter geweldige werkers, en ze zullen aandacht hebben voor detail en graag iets van henzelf maken.

Degenen die onder het sterrenbeeld Maagd zijn geboren, passen goed bij teams en werken ook goed op eigen initiatief.

Als ze zich in een ondersteunend team bevinden, kunnen ze er goed in zijn om hun collega’s te helpen zichzelf te verbeteren en moeilijke taken uit te voeren.

LEES OOK OVER UW TOTEMDIER