Waterman

Ondanks dat Waterman een lucht teken is, naast Tweelingen en Weegschaal, wordt het symbolisch voorgesteld door een kruik water of iemand die een kruik water giet.

Data: 20 januari – 18 februari

Symbool: waterman

Polariteit: actief

Element: lucht

Kwaliteit: vast

Regerende planeet: Uranus

Tarotkaart: de Ster

De Waterman persoonlijkheid

Een van de meest voor de hand liggende eigenschappen van degenen die onder het sterrenbeeld Waterman zijn geboren, is dat ze aardig, vriendelijk en genereus zijn, hoewel je later misschien merkt dat ze behoorlijk op hun hoede zijn en ervoor kiezen om enige emotionele afstand te bewaren.

Daarnaast zijn ze behoorlijk subversief en rebels, gevuld met vele eigenaardigheden waardoor ze gedenkwaardige karakters van de dierenriem zijn.

Ondanks hun vriendelijke karakter hebben ze de reputatie buitenstaanders te zijn.

Degenen die de samenleving koel observeren, terwijl ze zich soms ook los voelen van de systemen die de samenleving aansturen.

Hoewel ze nogal afstandelijk kunnen zijn, zijn ze ook diep bezorgd over humanitaire doelen.

Watermannen geven veel om het welzijn van anderen en de samenleving als geheel. Dit betekent dat je als humanitair meestal kunt zien hoe ze tegen machtsstructuren vechten en campagne voeren tegen onderdrukking.

Positieve punten van de Waterman

Sterke punten: intelligent, inventief, humanistisch, vriendelijk, altruïstisch, sociaal en hervormend

Met hun excentrieke karakter vinden Watermannen dat het heel gemakkelijk is om verbindingen met anderen te leggen, en ze zullen het niet moeilijk vinden om vrienden of familieleden te ontmoeten die ze in lange tijd niet hebben gezien of gehoord.

Watermannen hebben een echte levenslust en hebben de neiging om veel energie te hebben en een grote nieuwsgierigheid naar nieuwe ervaringen.

Omdat ze erg sociaal zijn, kunnen ze tijdens het werk en in hun sociale leven naar groepen afdrijven in plaats van een of twee vrienden te hebben.

Ze houden ervan om nieuwe dingen te ervaren en zullen altijd als eerste iets nieuws proberen.

Watermannen zijn een van de vriendelijkste en meest vermakelijke tekens van de dierenriem, en daarom kunnen ze leuk zijn om tijd mee door te brengen.

Hun excentrieke en empathische aard leidt ertoe dat ze geweldige adviesgevers zijn, altijd blij en opgewonden om mensen in nood te helpen en om een luisterend oor te hebben.

Ze maken goede vrienden en werken hard zodat meer introverte tekens uit hun schulp kunnen komen.

Hun nieuwsgierigheid naar de wereld en energie betekent dat ze altijd bereid zijn om vrienden te vergezellen op nieuwe avonturen, en altijd in zijn voor de volgende opwindende ervaring.

Ze zijn ook gulle gevers, dus als je ooit in nood bent, zal een Waterman niet aarzelen om alles wat ze hebben met je te delen.

Minpunten van de Waterman

Zwakke punten: rebellen zonder oorzaak, emotioneel onthecht, verstrooid, onverantwoordelijk en onpersoonlijk

Het verlangen van een Waterman om in het middelpunt van de belangstelling te staan, kan soms betekenen dat hij/zij, wanneer hij/zij wordt genegeerd, diep gekwetst kan zijn.

In een poging om opnieuw opgemerkt te worden, kan hun eigenaardigheid zelfs nog meer naar voren komen.

Soms lijken ze bijna te genieten van de verwarring die ze veroorzaken met hun eigenaardige waarnemingen. Hun excentriciteit kan betekenen dat hun gedrag soms grenst aan het bizarre en ze genieten van de schok die gepaard gaat met het uiten ervan. Soms is dit misschien vermakelijk, maar het is niet altijd productief.

Vanwege hun vriendelijke en gevende aard kunnen mensen onder het sterrenbeeld Waterman soms worden misbruikt.

Ze moeten ook tijd voor zichzelf opzij zetten en nadenken over hun eigen innerlijke wereld, omdat focussen op anderen veel energie kan kosten.

Ze hebben de neiging zich snel te vervelen als ze niet genoeg geprikkeld worden door hun eigen sociale leven. Ze zijn graag actief, zowel mentaal als fysiek, en als zodanig kunnen ze vervuld zijn van een angstige en nerveuze energie.

Liefde en relaties voor de Waterman

Als het gaat om liefde en relaties, kunnen Watermannen geweldige partners zijn, zolang ze het gevoel hebben dat ze niet in de val zitten.

Omdat ze hun eigen vrijheid en privacy verwachten en nodig hebben, geven ze die vrijheid net zo goed aan hun partners. Ze zijn zelden het type dat jaloers wordt of herhaaldelijk over iets zeurt, in plaats daarvan kiezen ze ervoor om je je eigen tijd te geven.

Het kan zijn dat sommigen van hen moeite hebben om zich te binden. Dit is de afstandelijkheid en de waakzaamheid in hun persoonlijkheid.

Omdat ze naar stimulatie hunkeren, lijken ze soms aangetrokken te worden tot wat mysterieus is in liefde en relaties, op zoek naar een oplossing voor het raadsel.

Als ze zich echter wel committeren, zijn ze meestal erg loyaal, waarbij de meer empathische en kwetsbare kant van hun personages voor jou openstaat.

In de liefde verlangen ze vooral naar intellectuele stimulatie en vriendschap en in partners zoeken ze naar mensen die niet alleen geliefden zijn, maar ook beste vrienden.

Een relatie met iemand geboren onder het sterrenbeeld Waterman kan met verrassingen gevuld zijn; hun liefde voor het leven betekent dat ook die van jou leuk, opwindend en ongebruikelijk zal zijn.

Vrienden en familie voor de Waterman

Watermannen, een van de vriendelijkste en meest extraverte sterrenbeelden, hebben de neiging om omringd te zijn door vrienden en kunnen behoorlijk populair zijn.

Watermannen, die altijd nieuwsgierig zijn naar anderen, maken gemakkelijk vrienden met elk ander sterrenbeeld, maar hun vriendschap wordt vooral gewaardeerd door de rustigere tekens, omdat hun extravertheid de introversie van de ander kan balanceren en de stillere persoon in grotere groepen kan brengen.

Als het om familie gaat, kunnen gevoelens van kameraadschap heel lang aanhouden bij Watermannen. Hun geloof in de grotere schoonheid van de mensheid betekent dat hun gevoelens niet worden begrensd door tijd en ruimte.

Dit zijn de soorten mensen die elkaar na jaren van afstand kunnen ontmoeten en zich nog steeds op hun gemak bij hen voelen, dus familiebanden met Waterman familieleden zullen zelden verloren gaan. Waterman vrienden zullen er altijd voor je zijn, en zelfs als er een lange tijd verstrijkt, zullen ze terug in je leven stappen alsof er helemaal geen tijd is verstreken.

Carrière voor de Waterman

Vaak zeer intelligent en met het vermogen om verbindingen en netwerken op te bouwen, hebben Watermannen de neiging om zeer succesvol te zijn in hun carrière.

Gedreven en hard werkend, zijn ze een aanwinst voor een werkend team en kunnen ze ook verbindingen smeden tussen hun collega’s, waardoor het team als geheel wordt versterkt.

Dit sterrenbeeld doet het heel goed in banen die humanitair van aard zijn, of waar ze hun grote empathie kunnen gebruiken om anderen te helpen.

Ze kunnen zelfstandig werken als dat nodig is, maar ze werken veel beter in teams.

Degenen met het sterrenbeeld Waterman kunnen goede leiders zijn, charismatisch en vriendelijk. Ze vinden het echter moeilijk om anderen te disciplineren als er iets misgaat vanwege hun vriendelijkheid.

LEES OOK OVER UW TOTEMDIER