Vissen

Vissen is een teken dat wordt weergegeven door het symbool van twee vissen. Degenen met het sterrenbeeld Vissen zijn meestal gevuld met diepte en mysterie.

Data: 19 februari – 20 maart

Symbool: de vissen

Polariteit: ontvankelijk

Element: Water

Kwaliteit: veranderlijk

Regerende planeet: Neptunus

Tarotkaart: de Maan

De Vissen persoonlijkheid

Degenen die zijn geboren onder het sterrenbeeld Vissen zijn dagdromers. Hun geest neigt naar het fantastische en mystieke.

Ze zijn van nature introspectief en dit kan ertoe leiden dat anderen ze intrigerend en mysterieus vinden of soms saai of te stil.

Als je onder hun oppervlak kijkt, zullen de meesten een schitterend innerlijk leven hebben dat ze zelden delen met andere mensen om hen heen. Ze geven veel om anderen, en Vissen kunnen het zelden verdragen dat hun dierbaren ongelukkig zijn.

Omdat Vissen zich aangetrokken voelen tot hun innerlijke leven, kan ze dat soms uitdrukken als een interesse in het spirituele.

Hun innerlijke wereld is zo levendig dat ze in hun verlangen om dat naar voren te brengen en het uit te drukken heel creatief kunnen zijn. Maar niets dat ze kunnen uitdrukken, zal ooit voldoen aan de beelden die ze in zich dragen.

Gevoelig en delicaat, ze hebben veel aanmoediging nodig om dingen voor elkaar te krijgen en hun volledige potentieel te bereiken.

Ze houden ervan om zich voor te stellen, maar komen soms niet in actie. Dit betekent niet dat ze dingen niet voor elkaar krijgen, het betekent alleen dat ze de dingen misschien iets later doen dan hun leeftijdsgenoten, wanneer ze de inspiratie hebben gevonden die ze nodig hebben.

Positieve punten van het sterrenbeeld Vissen

Sterke punten: mystiek, intuïtief, fantasierijk, medelevend, gevoelig en romantisch

Als laatste teken van de dierenriem vertegenwoordigt Vissen onze wil om te transcenderen en te evolueren.

Hun aard als de mystici van het dierenriemwiel betekent dat de meer spirituele mensen in dit teken altijd op zoek zijn naar manieren om de materiële wereld en het goddelijke te verenigen.

Ze zijn flexibel en emotioneel, ze begrijpen hoe ze moeten loslaten en hoe ze met de stroom meegaan.

Dit komt door hun diepe verbinding met de wereld om hen heen en hun gevoeligheid. Deze gevoeligheid betekent dat ze diep worden beïnvloed door degenen om hen heen, waardoor ze empathisch zijn en vaak van vorm veranderen, hun identiteit is vrij vloeiend en verandert afhankelijk van de stromingen die om hen heen stromen.

Gevuld met geweldige ideeën, vinden ze het misschien moeilijk om die ideeën alleen te realiseren, maar ze kunnen uitblinken wanneer ze de rol van leraar of rolmodel op zich nemen.

Vanwege hun gevoelige aard, zijn ze een diep medelevend sterrenbeeld. Als anderen om hen heen lijden, lijden zij ook.

Dit maakt ze van nature erg aardige mensen, en houden ervan om liefdadigheidswerk te doen en degenen te helpen die minder geluk hebben dan zij.

Vissen houdt heel veel van het universum en zijn wezens, en hun vrienden en geliefden zullen de voordelen voelen van hun mededogen en empathie.

Minpunten van het sterrenbeeld Vissen

Zwakke punten: vlucht gedrag, onrealistisch, onderdanig, lethargisch, zelfmedelijden, zonder grenzen en afhankelijk

Soms kan Vissen iets te veel schelen. Dit betekent dat ze meegesleurd kunnen worden in een drama waar ze niets mee te maken hebben.

Vaak worden ze ook aangetrokken door onvoorspelbare omstandigheden en onstabiele mensen, in de hoop een handje te helpen.

Hierdoor kunnen ze soms gemakkelijk profiteren en hun constante zorgen kunnen snel een burn-out veroorzaken als ze zich niet ook op zichzelf concentreren.

Omdat hun innerlijke leven zo levendig en fantasierijk is, kunnen ze soms verslaafd raken aan het leven in hun fantasieën.

In de ergste omstandigheden kunnen ze het zelfs moeilijk vinden om fantasie van realiteit te onderscheiden. Illusie kan hen troost bieden en een gemakkelijke uitweg uit moeilijke situaties.

Sommigen die onder dit sterrenbeeld zijn geboren, kunnen vlucht gedrag vertonen, opzettelijk wegrennen voor hun problemen in plaats van ze te confronteren.

Ze houden er niet van om anderen van streek te maken en dit kan betekenen dat het nemen van beslissingen voor hen moeilijk is.

Vaak kunnen ze besluiteloos zijn als ze denken dat ze iemands gevoelens kunnen kwetsen, en hebben ze misschien een duwtje van een ander teken nodig om dingen voor elkaar te krijgen.

Door hun gevoeligheid kunnen ze gemakkelijk gewond raken. Ze moeten stappen ondernemen om zichzelf te beschermen tegen degenen om hen heen die proberen te profiteren of die niet begrijpen hoe diep ze voelen dat ze werkelijk doen.

Liefde en relaties voor de Vissen

In het begin kan het moeilijk zijn om een Vissen te leren kennen, omdat ze nogal introspectief en afgesloten zijn. Ze hebben veel geduld nodig; je moet ze tijd en ruimte geven om met hun eigen gevoelens te werken.

Ze vinden het misschien moeilijk om met de meer praktische aspecten van een relatie om te gaan, aangezien triviale details niet hun sterkste punt zijn.

Sommige partners denken misschien dat ze afstandelijk zijn, terwijl ze er gewoon van genieten om bij zichzelf en hun eigen innerlijke wereld te zijn.

Geliefden van Vissen kunnen het ook ingewikkeld vinden om Vissen te begrijpen, omdat hun communicatiestijl niet altijd ongecompliceerd is.

Hun gevoeligheid voor anderen betekent dat ze vaak zorgzame en tedere partners zijn, die soms achterover buigen om aan hun behoeften te voldoen, terwijl ze zelfs hun eigen behoeften verwaarlozen.

Ze voelen van nature de pijn van anderen, vooral van hun partner, en soms lijken ze hun geliefde meer te begrijpen dan zijzelf. Ook beïnvloedbaar zijn betekent dat ze in ruil daarvoor teder moeten worden behandeld.

Hun gevoelens kwetsen gemakkelijk, kritiek van degenen van wie ze houden kan hen diep gewond maken.

Vrienden en familie voor de Vissen

Vrienden en familie moeten een Vissen koesteren; ze hebben veel aanmoediging en herinneringen nodig, maar ze zullen dit belonen door zowel hun creatieve passies als hun loyaliteit en mededogen te ontwikkelen.

Ze brengen tijd door met familie, maar willen graag de gelegenheid hebben om na te denken en in zichzelf te kijken.

Omdat Vissen erg beïnvloedbaar zijn, hebben Vissen soms moeite om grenzen te stellen.

Ze staan altijd klaar om te helpen en dit kan leiden tot manipulatie en misbruik van andere leden van hun familie als ze niet de beste bedoelingen hebben.

Het creëren van afstand tussen sommige gezinsleden en het ontwikkelen van gezonde grenzen kan essentieel zijn voor Vissen om te doen.

Carrière voor de Vissen

Vissen zijn zeer loyale en toegewijde mensen. Dit zijn het soort mensen dat tientallen jaren bij dezelfde baan of hetzelfde bedrijf zal blijven, en die de meest vertrouwde werknemers kunnen zijn.

Stille werknemers, ze delen niet veel informatie waardoor ze in zichzelf gekeerd kunnen lijken, maar ze zien gewoon geen echte behoefte om te delen, tenzij het absoluut noodzakelijk is.

Vissen zijn niet per se geweldige leiders en houden er niet van om leidinggevende posities te bekleden. Het zijn echter geweldige teamwerkers en volgers, en vinden het leuk om gidsen en leraren te zijn.

Zolang ze steun krijgen van andere tekens om hen heen, zullen ze geweldige ideeën en advies geven als ze worden aangemoedigd.

LEES OOK OVER UW TOTEMDIER