De kikker

De kikker als geestesdier of totem herinnert ons aan de voorbijgaande aard van ons leven. Als symbool van transitie en transformatie ondersteunt dit geestesdier ons in tijden van verandering.

Sterk geassocieerd met het waterelement, verbindt het ons met de wereld van emoties en vrouwelijke energieën, evenals met het reinigingsproces, of het nu fysiek, emotioneel of meer spiritueel of energetisch is.

Kikker symboliek

De symboliek van de kikker komt in veel tradities over de hele wereld voor. Dit dier wordt over het algemeen geassocieerd met het waterelement en zijn reinigende eigenschappen.

De kikker staat symbool voor:

  • Reiniging
  • Vernieuwing, wedergeboorte
  • Vruchtbaarheid, overvloed
  • Transformatie, metamorfose
  • Levensmysteries en oude wijsheid

De kikkertotem, symbolisch voor reiniging

Er wordt gezegd dat de kikker symbolisch is voor de reiniging. Je kunt een beroep doen op de kikkergeest om je te ondersteunen bij het opruimen van negativiteit en “giftige” energieën.

Omdat de kikker met water wordt geassocieerd, kan het een goed geestesdier zijn om emotionele bevrijding op te roepen.

Misschien geeft het aan dat je “moet ontgiften” en anders voor je gezondheid moet zorgen. Of het moedigt je aan om je emoties los te laten of voorzichtig te zijn met hoe je je energie besteedt in relatie tot anderen of een aantal zaken die je in je leven zorgen baren.

Reiniging kan ook betekenen dat het kikkerdier je inspireert om je perspectief of visie te vernieuwen.

Als de kikker in je leven verschijnt als een spirituele gids, kan hij je aanmoedigen om oude meningen en overtuigingen te wissen om een nieuwe houding of perspectief aan te nemen.

Het kikker geestesdier en wedergeboorte

De kikkertotem symboliseert de levenscycli, in het bijzonder de fase van wedergeboorte. Zijn eigen reis door het leven, van kikkervisje tot volwassen toestand, herinnert ons aan de vele cycli van transformatie en wedergeboorte in ons leven.

De symboliek van de kikker als dier geassocieerd met geboorte en wedergeboorte is terug te vinden in het oude Egypte, het oude Rome en andere culturen uit de oudheid.

De kikker was een populair symbool voor vruchtbaarheid, maar ook voor wedergeboorte of opstanding.

In de mythologie van het oude Egypte werd de kikker bijvoorbeeld geassocieerd met opstanding; de Romeinse Venus, godin van de liefde, werd vaak afgebeeld met een kikker.

LEES HIER OVER DE KOLIBRIE

De kikker, symbool van transformatie

De kikker is een amfibie en gaat tijdens zijn leven gemakkelijk van water naar aarde. Bij uitbreiding is het vaak vereerd als een symbool van overgang.

Als je de kikker ziet als je dierlijke totem of spirituele gids, word je misschien geroepen om verandering in je leven te ervaren. Die veranderingen kunnen betrekking hebben op hoe je je leven leidt en kunnen ook van spirituele aard zijn.

Roep het kikker geestesdier aan om je door overgangstijden te leiden en je te helpen soepel van de ene staat naar de andere te gaan. Het ondersteunt je transformatie of metamorfose op een subtiele maar krachtige manier.

De kikkergeest, mysterie en magie

Het vermogen om van water naar aarde te gaan is kenmerkend voor de kikker. Degenen die de kikker als geestesdier of totem hebben, kunnen geneigd zijn tussen gebieden te lopen, of ze nu fysiek, spiritueel of emotioneel zijn, en genieten van het spelen met de magie van het leven en de natuur.

Omdat dit dier ’s nachts actief is, wordt het vaak gezien als het favoriete dier van de duistere kunsten en hekserij. Bij uitbreiding wordt dit totemdier geassocieerd met levensmysteries en vertrouwdheid met het onbekende.

De kikkertotem en de affiniteit met het waterelement

In de Indiaanse traditie wordt de kikker vaak gezien als een regenmaker.

Veel sjamanistische tradities noemen de kikker in verband met de regen en om de weerpatronen te beheersen.

Omdat de kikker sterk wordt geassocieerd met het water waar ze een groot deel van haar leven doorbrengt, is dit geestesdier ook verbonden met maanenergie en de maangodin. Het feit dat het ’s nachts actief is, versterkt deze associatie.

Voor degenen die affiniteit voelen met de kikker als persoonlijke totem, kun je je op je gemak voelen met de wereld van intuïtie, vrouwelijke energieën en de magie van de natuur en de elementen.

Dromen over kikkers

Misschien wel de meest bekende symbolische betekenis van de kikker is om onder de oppervlakte te kijken.

Is er echt een prins onder de oppervlakte? De kikker vraagt je misschien om dieper te kijken. Wat een vloek lijkt, kan toch wel een zegen zijn!

Andere betekenissen zijn succes en tevredenheid. Of de kikker zich nu in een vijver of op je bord bevindt, het kan een symbool zijn van tevreden en succesvol zijn in jouw vakgebied.

De kikker is ook een symbool van vruchtbaarheid en overvloed. De jonge kikkervisjes lijken niet alleen qua uiterlijk op sperma, maar er zijn er meestal ook veel. Dit wordt vaak geassocieerd met overvloed in je leven.