De kraai

De kraai is een geestesdier dat wordt geassocieerd met levensmysteries en magie.

De kracht van deze vogel als totem- en geestesgids geeft inzicht en middelen ter ondersteuning van intenties.

Een teken van geluk, het wordt ook geassocieerd met het archetype van de bedrieger; wees je bewust van misleidende schijn.

Als de kraai jou heeft gekozen als je geest of totemdier, ondersteunt hij je bij het ontwikkelen van de kracht van zicht, transformatie en verbinding met de magie van het leven.

Kraai symboliek

Door de geschiedenis heen is de kraai in verband gebracht met beide positief

en negatieve symbolische betekenissen.

De meest voorkomende zijn:

  • Levensmagie; mysterie van de schepping
  • Bestemming, persoonlijke transformatie, alchemie
  • Intelligentie
  • Hoger perspectief
  • Onverschrokken, gedurfd zijn
  • Flexibiliteit, aanpassingsvermogen
  • Bedrieger, manipulatief, ondeugend

Andere traditionele betekenissen associëren de kraai met een slecht voorteken, de dood en duistere hekserij.

De kraai draagt ook de kracht van profetisch inzicht en symboliseert de leegte of kern van de schepping.

De kraai, een Spirit Animal symbolisch voor magie

Kraaien worden vaak geassocieerd met magie en de kracht om fysieke verschijningen te manipuleren.

Ted Andrews vermeldt in zijn klassieker over dierentotems “Animal Speak” dat we kraaien overal kunnen vinden als zijnde gewone dieren.

Als zodanig herinneren ze eraan dat magie overal is.

Als je een kraai tegenkomt, stem dan gewoon af op zijn gedrag en hij zal je een idee geven van hoe je de magische krachten die hij draagt, moet gebruiken.

Vanwege zijn affiniteit met levensmysteries en magie, wordt de kraai in veel sjamanistische tradities gezien als het geestesdier bij uitstek voor degenen die magie gebruiken en de kracht hebben om de wet van ons fysieke universum te manipuleren.

De kraai was vroeger het dier bij uitstek van sjamanen, degenen die aan hekserij doen en van vorm veranderen.

Kraaisymboliek en levensmysteries

Kraaien zijn meestal zwart met blauwe tinten, afhankelijk van het licht dat erop schijnt. Hun kleur staat symbool voor het begin van de schepping, van de leegte of wat nog geen vorm heeft aangenomen.

Fascinerende geestesdieren, ze dragen de energie van levensmysteries en de kracht voor diepe innerlijke transformatie.

Als spirituele gids zal de kraai je begeleiden bij het in contact komen met levensmysteries en je vermogen ontwikkelen om subtiele verschuivingen in energie in jezelf en in je omgeving waar te nemen.

Het heeft het vermogen om voorbij de illusies te gaan, vooral de dualiteit van goed en kwaad, innerlijk en uiterlijk.

LEES HIER OVER DE ZWAAN

Leuk weetje:

Kraaien hebben de grootste verhouding tussen de hersenen en het lichaam van alle vogelsoorten. Geëvolueerd met een sterk ontwikkelde voorste hersenen waar intelligentie wordt gereguleerd, is de anatomie van het kraaienbrein vergelijkbaar met die van mensen.

Kraai Totem en kracht van inzicht

Kraaien staan erom bekend hun nesten te bouwen in zeer hoge bomen. Hierdoor kunnen ze een beter zicht of perspectief krijgen op de rest van hun omgeving.

Door affiniteit met deze eigenschap, zullen degenen die de kraai als een geestesdier of totem hebben, een positie genieten van waaruit ze de dingen vanuit een hoger perspectief kunnen zien.

De kraai is ook waakzaam voor indringers en roofdieren. Het geluid dat het maakt, is kenmerkend voor een luid, schril vogelgeluid dat de andere leden van de clan over grote afstand kan waarschuwen.

Als je je kraaiengeestdier ziet, wees dan waakzaam.

De kraai Spirit Animal, een gids over onverschrokkenheid en vastberadenheid

Heb je ooit een groep kraaien zien samenkomen en vogels verjagen die veel groter zijn dan ze zijn?

Dit gedrag maakt de kraai een nuttige totem voor dieren om te bellen als je hulp nodig hebt bij het omgaan met tegenslagen.

Als de kraai jou als je krachtdier heeft gekozen, word je aangemoedigd om je persoonlijke wilskracht te ontwikkelen en je waarheid luider te spreken.

Kraaien lijken altijd in staat te zijn weg te komen met wat ze zoeken, of het nu een stuk voedsel op de weg is of sluipend in de nesten van andere vogels om hun eieren te stelen of op te eten.

In navolging van deze eigenschap, kunnen degenen met de kraai als totem of spirituele gids uitkijken naar de neiging om te bedriegen of een beetje manipulatief te zijn.

De kraai in je droom

Hoewel de kraai die in een droom verschijnt soms als een slecht voorteken wordt beschouwd, een voorafschaduwing van verdriet, is dit slechts een van de vele betekenissen.

Een diepere interpretatie van deze betekenis is dat er wordt gezegd dat de kraai tussen de werelden van leven en dood vliegt en dat een verschijning in je dromen een boodschap kan betekenen over je gedachten over leven, dood en transformatie.

Kraaien zijn ook erg intelligent en dromen over een kraai of kraaien kan een teken zijn van je wijsheid of intuïtie. Je onderbewustzijn zegt je misschien dat je op je intuïtie moet vertrouwen.

De kraai is ook een symbool van transformatie. Welk deel van je leven maakt een transitie door?

Misschien verander je relaties of carrières?

Misschien koop je een nieuw huis?

Wat het ook is, de kraai geeft aan dat je klaar bent om de verandering aan te brengen!