De adelaar

Het adelaar geestesdier is een inspirerende boodschapper.

Met het vermogen om naar hoogten te zweven waar andere vogels slechts van dromen, is de adelaar een krachtige dierentotem die lessen biedt over het nauwkeurig bekijken van de kleinste details om het leven vanuit een breder perspectief te zien.

Wanneer deze gracieuze jager in je leven komt, is het tijd om zorgvuldig naar binnen te kijken. Sta je hart toe om je te leiden, en kansen waarvan je nooit had kunnen dromen dat ze mogelijk waren, zullen zich voordoen wanneer je het het minst verwacht.

Adelaars hebben voeten met vier tenen. Vier staat symbool voor een solide basis en geaard zijn.

Degenen die worden geleid door het adelaar geestesdier zijn geaard.

Hoewel de adelaar tot grote hoogten kan stijgen, zijn ze nog steeds sterk verbonden met de aarde.

Onder degenen die geaard zijn en verbonden zijn met de aarde, zijn degenen die geleid worden door de adelaar ook veerkrachtig en in volledige harmonie met de spirituele aspecten van hun leven. Deze zoekers zijn niet bang voor het onbekende en aanvaarden de uitdagingen van het leven met onwankelbare moed, vastberadenheid en vertrouwen.

Adelaar symboliek

Als krachtdier wordt de adelaar het vaakst geassocieerd met wijsheid en vrijheid.

Hier zijn aanvullende symbolische betekenissen voor de adelaar totem:

  • Intuïtie
  • Creativiteit
  • Kracht
  • Moed
  • Hoop
  • Veerkracht
  • Genezing
  • Visie
  • Genezing
  • Seksuele kracht

Geschiedenis en visie

Generaties lang hebben Indiaanse stammen de adelaar geassocieerd met visie, wijsheid en kracht.

Het roofzuchtige geestesdier symboliseert verantwoordelijkheid nemen voor iemands daden, de natuur genezen en licht betreden als een kwestie van respect voor Moeder Aarde.

Bijna alle religieuze en spirituele tradities omarmen de adelaar als een symbool van redding en hoop.

Historisch gezien hebben culturen over de hele wereld de energie van de adelaar in verband gebracht met de heersende elementen van zon en onweer. Een voorbeeld hiervan is Zeus. De Adelaar was heilig voor Zeus. Hij veranderde vaak in de vorm van een adelaar om de donder en bliksem te beheersen.

Van bijbelse tijden tot de moderne tijd hebben enkele van de machtigste samenlevingen en culturen het imago van de adelaar aangenomen als een teken van kracht en vrijheid.

Culturen zoals de Azteken, Sumeriërs, Hettieten, Romeinen, Egyptenaren en Indianen hadden allemaal een sterke symboliek in verband met de adelaar.

De adelaar is een echt roofdier

Roofdieren helpen het evenwicht van de natuur gezond te houden. Ze vangen de zwakken en de zieken op, wat de verspreiding van ziekten helpt voorkomen.

Door de tijd heen hebben culturen dit als een genezende rol van de adelaar beschouwd. Degenen die met adelaarsgeesten werken, zijn vaak genezers.

Als je geen genezer bent en het adelaar geestesdier je ervaring opdoet, kun je binnenkort worden gewekt voor een krachtige zelf genezing of de opkomst van je genezende krachten.

De adelaar en de kracht van seksuele energie

Als je ooit getuige bent geweest van het paren van adelaars, is dat een lust voor het oog! Het is een krachtig dansritueel in de lucht.

De adelaars zweven door de lucht in een lus, vallend en duikend. Op een gegeven moment grijpen de adelaars elkaars voeten en vergrendelen klauwen.

Ze beginnen te vallen en te rollen terwijl ze paren. Ze gaan dan uit elkaar, stijgen hoog en beginnen het proces steeds opnieuw.

Dit rituele paarproces wordt in verband gebracht met gevaar, opwinding, de kracht van seksuele energie en mystieke vreugde.

Als het geestesdier van de adelaar je een boodschap over seksualiteit brengt, kan het je vertellen dat je open moet staan voor nieuwe seksuele ervaringen, sensaties en hoogten van plezier!

LEES HIER OVER DE DRAAK

De adelaar en dromen

Een adelaar in je dromen zien is in wezen een oproep tot introspectie en zelfonderzoek.

Dromen van een zwevende Adelaar betekent dat het tijd is om beter naar je innerlijke stem of intuïtie te luisteren.

Als je dit krachtdier van een neergestreken houding naar een vlucht ziet gaan, is dit een indicatie van je vermogen om boven je situatie uit te stijgen, een bredere kijk op je omstandigheden te hebben en je door je hogere bewustzijn te laten leiden.

Als het krachtdier echter valt of duikt, kan dit bedrog betekenen. Houd er rekening mee dat alles wat je doet, weer terugkomt, dus probeer anderen geen kwaad te doen bij je streven om je omstandigheden te verbeteren.

En als de adelaar in het offensief is en aanvalt, is het tijd om je waargenomen beperkingen en zelfopgelegde grenzen opnieuw te evalueren. Jezelf zou heel goed kunnen zijn wat je tegenhoudt.

Zielsverwanten

Adelaars, als soort, paren voor het leven. De krachtdiertotem is een leraar die lessen geeft over relaties en het waarderen van wat belangrijk is.

De loyaliteit van de adelaars aan elkaar is de belichaming van toewijding. De Adelaar laat zien wat het betekent om boven te stijgen, zorgvuldig en verstandig keuzes te maken, en hoe je het in goede en slechte tijden kunt houden.

Kijk naar het adelaar geestesdier voor inspiratie en begeleiding als het gaat om liefde, loyaliteit en opoffering.

Stijg naar boven en stijg naar nieuwe hoogten

De verschijning van de adelaar totem, of het nu in het wakkere leven is of in dromen, is een teken van inspiratie.

Je weet pas wat je kunt bereiken als je jezelf echt pusht. Met het adelaar krachtdier als gids kun je het vertrouwen en de kracht vinden om hoogten te bereiken die je nooit voor mogelijk had gehouden.

De adelaar is een voorbode van een nieuw begin. Pluk dus de dag!