De dolfijn

De dolfijn van de dolfijn geestesdier staat voor harmonie en balans.

Dolfijnen zijn zowel zeer intelligent als nauw afgestemd op hun instincten en vinden een evenwicht tussen de twee staten.

Dolfijnen zijn ook een symbool van bescherming en wederopstanding. Hun speelse karakter herinnert ons eraan dat iedereen het leven met humor en vreugde moet benaderen.

Mensen die zich identificeren met de dolfijntotem zijn meestal vredig en zachtaardig, maar met een diepe innerlijke kracht.

Dolfijn symboliek

De dolfijn is een complex dier en heeft door de geschiedenis heen veel verschillende betekenissen gehad, waaronder:

  • Vrede en harmonie
  • Bescherming
  • Speelsheid en vreugde
  • Opstanding
  • Innerlijke kracht
  • Samenwerking

Dolfijnen als vertegenwoordigers van vrede en harmonie

Dolfijnen brengen hun dierlijke aard in evenwicht met een hogere intelligentie.

Ze vertrouwen op hun instincten en intuïtie in plaats van erover na te denken. Ze leven vreedzaam samen met andere soorten, inclusief mensen.

Het is niet ongebruikelijk dat dolfijnen zwemmen en spelen rond zwemmers en boten. Hun zachte aard herinnert ons eraan om het goede in iedereen te zoeken en ernaar te streven vrede te brengen in ons leven en de mensen om ons heen.

Dolfijnen als symbolen van bescherming

Zeelieden hebben lang geloofd dat dolfijnen een goed voorteken zijn. Het is bekend dat dolfijnen verdrinkende mensen helpen en haaien wegjagen van mensen in het water.

In een opmerkelijk geval lag een groep walvissen op het strand in Nieuw-Zeeland. Mensen vochten om ze in leven te houden, maar de walvissen waren gedesoriënteerd.

Een groep dolfijnen in de buurt kwam langs en dreef de walvissen terug naar zee en redde hun leven.

Vanwege deze neiging hebben dolfijnen een welverdiende reputatie als beschermers. Ze leren ons om niet alleen onszelf te redden, maar ook om anderen in nood te beschermen.

De speelse geest van de dolfijn

Mensen voelen zich vaak aangetrokken tot het dolfijnkrachtdier vanwege hun speelsheid.

Ze herinneren ons eraan om een gevoel voor humor over ons leven te behouden. Het dolfijn geestesdier laat zien dat iedereen wel eens moet spelen voor de pure vreugde ervan.

Ze herinneren ons eraan om wat tijd uit ons drukke leven te nemen om het leven te ervaren zoals een kind dat doet.

LEES HIER OVER DE WALVIS

Dolfijnen als symbool van de wederopstanding

Dolfijnen worden al lang in verband gebracht met de wederopstanding.

De oude Grieken geloofden dat ze de zielen van de doden naar het hiernamaals brachten.

In christelijke kunstwerken wordt de dolfijn vaak afgebeeld als die zielen naar Christus draagt, zodat ze opnieuw geboren kunnen worden.

Mensen die zich aangetrokken voelen tot het dolfijn geestesdier kunnen op de rand van een spirituele en persoonlijke wedergeboorte staan, of hebben er onlangs een ondergaan.

Dolfijnen, een krachtdier symbolisch voor innerlijke kracht

Dolfijnen in het wild zijn sterk en onverschrokken. Wanneer haaien of orka’s hen bedreigen, aarzelen ze niet om te vechten in plaats van te vluchten.

Ze vertegenwoordigen sterke morele overtuigingen en zelfvertrouwen en herinneren ons eraan om onze mening te geven en stand te houden in plaats van ons ware zelf te verbergen.

Dolfijnen als symbool van samenwerking

Dolfijnen leven in grote coöperatieve sociale groepen.

Gezonde volwassen dolfijnen werken om gewonde dolfijnen te beschermen en te voeden, en de hele groep verzamelt zich rond moeders en hun kalveren om hen te beschermen tegen roofdieren.

Ze tonen een niveau van onzelfzuchtigheid en samenwerking aan waar de meeste mensen moeite mee hebben. De dolfijntotem laat zien dat als je uit een plaats van liefde komt, het gemakkelijk is om met anderen samen te werken zonder onze eigen behoeften op te offeren.

Dromen over dolfijnen

Dolfijnen zijn buitengewoon intelligent en symboliseren multidimensionale wijsheid en intelligentie.

Bovendien kunnen dolfijnen nogal speels zijn, dus een droom met een dolfijn kan symbool staan voor een verbinding met je vrolijke en speelse kant.

Dolfijnen zijn ook symbolen van verbinding. Dus als er een dolfijn in je dromen opduikt, kan dit een symbool zijn dat je goed met anderen omgaat of dat je binnenkort in een sociale situatie terechtkomt.

In verband met verbinding kan het ook een symbool zijn van het verdiepen van een band met een geliefde of significante ander.

Een ander aspect van een dolfijnendroom is de kwaliteit van het water waarin de dolfijn zich bevindt. Is het water schoon en helder? Dit kan duiden op geweldige relaties en sociale contacten. Is het water donker en troebel? Dit kan een teken zijn van moeilijke relaties met vrienden of collega’s.