De leeuw

In het rijk van geestesdieren wint de leeuw de prijs voor de meest meedogenloze vechter in het licht van levensuitdagingen.

Het leeuw geestesdier vertegenwoordigt moed, kracht bij het overwinnen van moeilijkheden. De aanwezigheid van dit krachtdier kan ook betekenen dat er iets ‘wilds’ of moeilijks te controleren is.

Als zodanig symboliseren leeuwen emoties die moeilijk te beheersen zijn, zoals woede of angst.

Leeuw totem betekenis

De leeuw als geestdier of totem symboliseert:

  • Kracht, assertiviteit, persoonlijke kracht

  • Een veel voorkomende betekenis voor het leeuw geestesdier zijn roofzuchtige gevoelens, zoals woede, agressie gericht op iemand anders of op jou

  • Persoonlijke worsteling om met deze gevoelens om te gaan

  • Leeuwen geestesdieren waarschuwen voor een bedreigende situatie of gebeurtenis in je leven

Leeuw geestesdier, symbool van persoonlijke kracht en moed

Het leeuw geestesdier wordt over het algemeen geassocieerd met een weergave van persoonlijke kracht.

Als de leeuw je krachtig lijkt, kan zijn aanwezigheid als spirituele gids worden geïnterpreteerd als een positieve weergave van je zelfvertrouwen of persoonlijke kracht. Als zodanig wijzen leeuwen op eigenschappen als kracht, moed en assertiviteit.

Leeuwen zijn ook dieren die andere dieren in de natuur domineren. Onthoud als voorbeeld de uitdrukking “de leeuw, koning van de jungle”.

Wanneer een leeuw verschijnt als je krachtdier, kan dit je vermogen weerspiegelen om anderen te leiden of je neiging om te domineren in relaties of op het werk.

Wanneer leeuwen geestesdieren waarschuwen voor uitdagingen

Dit geestesdier zou kunnen wijzen op een van je zwakke plekken of een moeilijke situatie die je doormaakt.

De leeuw gids toont je misschien de manier om met het probleem om te gaan en door te gaan met de moed die het ook belichaamt.

Leeuwen kunnen ook een autoriteit vertegenwoordigen die zich overweldigend voelt of een conflicterende relatie heeft met macht en autoriteit.

Als je een leeuw als een geestesdier ziet, kan het symbool staan voor externe macht, autoriteit, krachten die delen van je leven domineren of beheersen.

Als je bijvoorbeeld droomt van een litteken of een dreigende leeuw, kan het je eraan herinneren dat je in je wakkere leven te maken hebt met een aanmatigende baas, partner of leraar.

LEES HIER OVER DE SPIN

Leeuw geestesdier, symbool voor woede en persoonlijke strijd

Het zien van je leeuw geestesdier kan een uitnodiging zijn om je humeur of je gematigde agressieve impulsen te beheersen.

Kijk bijvoorbeeld of je echt zou kunnen luisteren naar wat mensen te zeggen hebben voordat je terug slaat. Of ontdek hoe je je behoeften of woede op een meer open en constructieve manier kunt uiten om je frustratie te verminderen.

Als je ervan droomt door een leeuw te worden achtervolgd, kan dit een situatie zijn die persoonlijke strijd teweegbrengt.

Veelvoorkomende droomscenario’s met dreigende leeuwen zijn als volgt: Er verschijnt plotseling een leeuw in je droom. Je voelt je bedreigd door dit wilde dier dat erom bekend staat zijn prooi zonder genade te verslinden. De leeuw jaagt nu op je. Je probeert te ontsnappen, maar het is nog steeds achter je, achter je aan alsof je op het punt staat verslonden te worden.

Droominterpretatie: achtervolgd worden door een leeuw

Dit droomscenario van een leeuw is klassiek. Dromen dat je wordt achtervolgd door een leeuw is een van de meest voorkomende thema’s van dit wezen in de droomwereld. De leeuw die je achterna zit, sluit over het algemeen aan bij de strijd die de dromer ervaart met betrekking tot gevoelens van woede of agressie in het wakkere leven.

De droom over je leeuw geestesdier kan wijzen op woede die je misschien voelt jegens iemand of op agressie die op jou is gericht. Achtervolgd worden door een leeuw in een droom kan een waarschuwing zijn van je dierentotem dat je worstelt met deze gevoelens en hoe je ze kunt uiten.

De leeuw totem kan betekenen dat je problemen hebt met het omgaan met een situatie waarin iemand gemeen of agressief tegen je is.

Enge dromen over leeuwen

Geterroriseerd door je leeuw geestesdier?

Als je doodsbang bent voor een leeuw, stel jezelf dan gerust. De droom drukt in sterke beelden uit wat je van binnen voelt.

Het is een symbolische weergave van sterke psychologische of emotionele spanningen die je in je leven kunt ervaren. Op deze manier over een leeuw dromen is een uitnodiging om te onderzoeken wat er in je leven gebeurt dat spanning en wanhoop veroorzaakt.

Hoogstwaarschijnlijk word je geconfronteerd met een uitdagende situatie of gedrag dat moeilijk te begrijpen is op een bewust niveau en de leeuw verschijnt als een geestesdier om je te helpen.

Het kan te moeilijk zijn om mee om te gaan of lijkt onaanvaardbaar voor je en wordt daarom buiten je bewustzijn afgewezen, een beetje als een bescherming, een afweermechanisme.

De aanwezigheid van je leeuwengeest kan een waarschuwing zijn om aandacht te schenken aan een situatie of persoon die zorgen of problemen voor je veroorzaakt.

Positief is dat een angstaanjagende leeuw waarschijnlijk aangeeft dat je bezig bent je meer bewust te worden van de problemen die aan de orde zijn.

Het werkt als een herinnering dat alles wat je dwarszit in je wakkere leven, openbaar moet worden gemaakt om te worden afgehandeld. Breng de moed naar voren die leeuwentotems symboliseren.

Leeuwen geestesdieren in dromen: wanneer de leeuw je bijt

Een leeuw die je in je droom bijt, kan een waarschuwing zijn van je spirituele dier en aangeven dat je je overweldigd voelt in je wakkere leven.

De bron van zorgen kan zijn over gevoelens die jij of iemand anders heeft of over een situatie die bijzonder uitdagend is. Het beeld van de leeuwenbeet is een sterke oproep om te kijken naar wat er in je leven gebeurt dat bedreigend of gevaarlijk kan aanvoelen, voordat het je echt ‘bijt’.

Een andere interpretatie van zo’n leeuwendroom is om jezelf af te vragen wat je leven tegenwoordig beheerst en te kijken of je meer balans kunt brengen.

Enge beelden van leeuwen geestesdieren en het ‘schaduwzelf’

Als je bang bent voor de aanwezigheid van je leeuwengeest, of het nu in dromen of in wakkere leven is, kan dit een uitnodiging zijn om naar je ‘schaduw zelf’ te kijken.

Het schaduw zelf is een deel van jezelf dat je liever ‘in de schaduw’ of in het donker houdt. Met andere woorden, een deel van jezelf zou je verbergen of afwijzen omdat het niet aardig is, jij of andere mensen denken dat het onaanvaardbaar, niet waardig is, enz.

Je geestesdier geeft de noodzaak aan om naar deze aspecten van jezelf te kijken en de spanningen op te lossen die innerlijke conflicten kunnen veroorzaken.

Door bijvoorbeeld gewoon delen van je ‘schaduw zelf’ te erkennen, ernaar te kijken, misschien te begrijpen waar ze over gaan, waar ze mee te maken hebben, kun je een beter begrip van jezelf gaan krijgen.