De panda

De panda is een krachtig geestesdier dat rustige kracht en vastberadenheid inspireert. Onder zijn zachte en donzige uiterlijk brengt deze dierentotem het belang van sterke persoonlijke grenzen naar voren om je veilig en gegrond in het leven te voelen.

Als je de panda als geestesdier of totem hebt, ben je misschien geneigd emotioneel te zijn en het gevoel te hebben dat je sterk materieel en fysiek comfort nodig hebt om je op je gemak te voelen in je leven.

Symbolisch voor het vermogen om een evenwichtig en koesterend pad door het leven te vinden, zal het degenen die het als totem of krachtdier hebben, aanmoedigen om verschillende aspecten van hun persoonlijkheid in een harmonieus geheel te integreren.

Panda symboliek

De panda is een symbool van zachtheid en kracht. De algemene betekenissen van dit dier zijn:

 • Zachte kracht
 • Vrede
 • Veel succes, positieve kijk op het leven
 • Verbinding met oosterse wijsheid

De symboliek van de panda omvat ook persoonlijke en spirituele kwaliteiten, zoals:

 • Integratie van gepolariseerde aspecten van jezelf, zoals vrouwelijke en mannelijke energieën
 • Hartgerichte energie, voedend vermogen
 • Belang van emoties
 • Rustige vastberadenheid, het vermogen om de tijd te nemen om je doelen te bereiken
 • Belang van privéruimte en persoonlijke grenzen

Het panda geestesdier en de emotionele persoonlijkheid

Degenen die de panda als geestesdier hebben, kunnen erg gevoelig zijn en gemakkelijk vatbaar voor emotionele ups en downs.

Dit dier kenmerkt zich door zijn zeer hoge gevoeligheid voor zijn omgeving en kan snel gestrest raken als er te veel beweging of lawaai in de buurt is.

Als je je identificeert met de panda-totem, ben je je waarschijnlijk zeer bewust van je omgeving en de energieën om je heen. Hoewel dit een nuttige eigenschap is, moet je ervoor zorgen dat je leert hoe je je emotionele evenwicht kunt bewaren.

Nog een ding … Het herstellen van de kracht van je chakra’s gaat over hoe je de controle over je gezondheid en welzijn terug kunt nemen door te leren werken met energie.

Dit is leven veranderend materiaal.

Je kunt energie medicijn gebruiken voor:

 • Verminderen van pijntjes, kwalen en ziekte
 • Creëren van dieper geluk, voldoening en tevredenheid
 • Verhogen van focus, duidelijkheid en productiviteit
 • Hernieuwen van balans, gezondheid, harmonie en welzijn

Voor een aura- en chakra healing kunt u hier contact opnemen.

LEES HIER OVER DE SLANG

De panda totem, een leraar over het belang van persoonlijke grenzen

Het panda geestesdier herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om gezonde persoonlijke grenzen vast te stellen om ons op ons gemak en veilig te voelen in de wereld.

Dit dier leeft gedurende het grootste deel van zijn bestaan een eenzaam leven.

Door affiniteit met dit geestesdier, kan het zijn dat je het gevoel hebt afstand te moeten bewaren om je op je gemak te voelen in een sociale omgeving of in een relatie.

De boodschap van wijsheid van de panda benadrukt ook het belang van het op ons gemak voelen bij onszelf, of we nu alleen zijn of met andere mensen.

Panda levensstijl en materieel comfort

De panda moest zijn voedselopname aanpassen aan zijn bijzonder korte spijsverteringsstelsel door gedurende het grootste deel van de dag grote hoeveelheden bamboe te eten. Het staat bekend om zijn hoge consumptie van bamboe, tot wel 20 kilo per dag.

Door affiniteit met dit dier ben je wellicht geneigd om voor je comfort te vertrouwen op de opeenstapeling van materiële bronnen.

Als de panda je spirituele dier is, zul je merken dat je veel belang hecht aan je materiële comfort, of je nu ervoor zorgt dat je genoeg hebt om in je onmiddellijke behoeften te voorzien, of door te zorgen voor je langdurige levensonderhoud. Houd rekening met de neiging om te accumuleren met het oog op accumulatie.

De geest van de Panda en de kunst van het koesteren

Wanneer de panda in je leven opduikt, is het misschien tijd om jezelf of anderen zorgvuldiger te verzorgen.

Wat zijn de bronnen van voeding en koestering in je dagelijks leven? Kweek je iets waardoor je je van binnen warm voelt? Geef of krijg je voldoende verzorging?

De panda staat symbool voor hartgecentreerde energie en zijn geest richt zich op de aspecten van ons leven die verband houden met het koesteren en cultiveren van zachtheid en liefdevolle zorg.

De Panda, een symbool van zachte kracht

De totem van de panda heeft affiniteiten met beren energie. Ondanks zijn zachte uiterlijk is het een sterk dier met een niet te stoppen vastberadenheid.

Net als de beer biedt het krachtige ondersteuning voor degenen die moed en standvastigheid nodig hebben bij hun inspanningen.

Degenen met de panda totem hebben de neiging om tegelijkertijd stevig en zachtaardig te zijn en onder alle omstandigheden een zachte kracht te tonen.

Wijsheid van de Panda: wees kalm en stabiel

De wijsheid van de panda leert ons kalm en vastberaden door het leven te gaan. Je kunt dit geestesdier noemen om je te helpen een constant tempo en richting aan te houden.

In de oosterse cultuur staat dit dier symbool voor vrede en een harmonieuze oplossing van conflicten. De panda is een grote steun om vreedzaam uit lastige situaties te komen.