De walvis

Het walvis geestesdier is voor altijd de recordhouder van de aarde. Als totem leert de walvis je luisteren naar je innerlijke stem, de impact van je emoties op je dagelijkse leven begrijpen en je eigen waarheid volgen.

Wanneer de walvis je leven binnenkomt, is het misschien tijd om nauwkeurig te onderzoeken waar je bent, de acties en emoties die je tot dit punt hebben gebracht, en wat je kunt doen om bestaande drama’s en onrust te verlichten en vrede te vinden.

Degenen die de walvis als hun dierentotem hebben, hebben contact met de ware realiteit. Het zijn verzorgers en doorzetters die begrijpen dat dit leven meer is dan op het eerste gezicht lijkt.

Walvis symboliek

De walvis wordt vaak geassocieerd met emotie, innerlijke waarheid en creativiteit. Hier zijn aanvullende betekenissen voor deze totem:

  • Wijsheid houder
  • Fysieke en emotionele genezing
  • Bewaarder van de geschiedenis
  • Belang van familie en gemeenschap
  • Emotionele wedergeboorte
  • Vreedzame kracht
  • Communicatie

Een van de meest bekende moderne verhalen over de walvis als leraar is die van kapitein Ahabs jacht op de gigantische potvis, bekend als Moby Dick.

Bijgeloof, de zee als een transformerend vat, en een onderzoek van het enorme zoogdier als een wezen van ongedefinieerde grootheid doordringen de roman.

De walvis staat symbool voor dat wat niet gemakkelijk kan worden overwonnen, net zoals iemands innerlijke waarheid, stem en creativiteit niet gemakkelijk tot zwijgen kunnen worden gebracht of onderdrukt.

Walvissen en communicatie

Walvissen zijn geweldige communicators die in staat zijn om verbinding te maken en te coördineren met andere walvissen over duizenden kilometers oceaan.

De walvis ondersteunt ons om duidelijk vanuit ons hart te communiceren om grote afstanden met anderen te overbruggen.

Walvissen zijn ook erg gezinsgericht, dus de walvis helpt ons om hiaten te overbruggen die ons ervan weerhouden om dieper met onze dierbaren in contact te komen. Walvissen ondersteunen ons om onze waarheid te spreken met emotie, kwetsbaarheid en kracht.

De walvis Spirit Animal, een boodschapper van goed (en slecht) fortuin

In sommige culturen en tradities is het toeval dat gezonde walvissen vrij zwemmen.

Het onverwachts zien van een walvis is een teken van geluk.

Aan de andere kant wordt het zien of struikelen over een zieke of gestrande walvis beschouwd als een slecht voorteken dat een onheil aankondigt.

De walvis Spirit Animal vraagt om emotionele wedergeboorte

Als de walvis je roept, is het misschien tijd om een inventaris op te maken van de emotionele druk die je ondervindt.

Net zoals de walvis in de diepten van de zee kan duiken en enorme druk kan verdragen, kunnen mensen die het walvis geestesdier vasthouden ook zowel emotionele als fysieke druk verdragen. Maar niet voor altijd, net zoals de walvis naar de oppervlakte moet om opnieuw adem te halen, zo moet jij dat ook doen.

Als de walvis opduikt, kan dit een geweldige kans zijn om te onthouden, los te laten en te vergeven. Ruimte maken om je meest volledige expressie en vloeiende creativiteit te baren.

De walvis en folklore

De walvis is een centraal krachtdier dat in veel Indiaanse folklore tradities wordt erkend en dat wordt geëerd en gerespecteerd, vooral onder inheemse Amerikaanse stammen aan de Pacifische kust.

Als een meelevend, eenzaam wezen is de walvis nauw verbonden met wijsheid en bewustzijn van het spirituele rijk.

LEES HIER OVER DE DOLFIJN

Walvissen en dromen

De walvis als krachtdier vermengt het bewuste en het onbewuste. Wanneer het grote zoogdier in een droom wordt gezien, biedt het begeleiding om je te helpen bewust te worden en iemand die zonder aarzelen de leiding over je leven zal nemen.

Dromen van een walvis betekent dat het tijd is om op te staan en te spreken. Walvissen worden vaak geïnterpreteerd als bewustzijn en intuïtie.

Het is tijd om het volume van die innerlijke stem van je harder te zetten en beter te luisteren naar wat het te zeggen heeft.

De enorme omvang van een walvis kan ook symbolisch zijn voor het gevoel overweldigd te zijn. Misschien heb je teveel druk op je werk, in je persoonlijke leven of sociale verplichtingen. Het is misschien tijd om wat rustiger aan te doen.

Walvisjachten

Hoewel veel tradities naar de walvis diertotem kijken als een leraar, staat de jacht op het dier ook centraal in sommige stammen en culturen. Neem bijvoorbeeld de Makah Tribe in Neah Bay, Washington.

Walvissen staan centraal in bijna alle aspecten van de Makah-cultuur, van de liederen en ontwerpen van de stam tot het weven van manden.

Jagen op het krachtdier wordt beschouwd als een les die discipline en doelgerichtheid biedt aan het Makah-volk.

De jacht, die eeuwenoude ceremonies en rituelen omvat, levert ook praktische zaken op, zoals olie en pezen, die in moeilijke tijden van pas kunnen komen.