Bloed

Bloed in je droom zien staat voor leven, liefde en passie, maar ook teleurstellingen.

Als je het woord ‘bloed’ in je droom ziet staan, dan kan het verwijzen naar een situatie in je leven die permanent is en niet kan worden veranderd.

Als iets anders in bloed is geschreven, dan vertegenwoordigt het de energie die je in een project gestopt hebt. Je hebt zoveel moeite geïnvesteerd in iets dat je niet wilt opgeven.

Als je van bloed op de muren droomt, dan is het een soort waarschuwing. Er is een situatie die je moet confronteren. Je kunt het niet langer vermijden.

Meer specifiek, als bloed op de badkamermuren zit, geeft het aan dat de situatie die je moet confronteren een uiterst emotionele is.

Dromen dat je bloedt of bloed verliest, betekent dat je lijdt aan uitputting of dat je je emotioneel leeg voelt. Het kan ook wijzen op bittere confrontaties tussen jou en je vrienden. Sommige van je vroegere acties zijn teruggekomen om je te achtervolgen.

Vrouwen dromen vaak van bloed of van iemand die kort voor of tijdens hun menstruatie bloedt of zwanger is.

Vooral voor een zwangere vrouw is bloed in dromen symbolisch voor de levenskracht die ze dragen. Zulke dromen zijn ook een herinnering om het rustig aan te doen.

Dromen dat anderen bloeden, betekent een emotionele roep om hulp.

Dromen dat je bloed drinkt, geeft aan dat je een frisse uitbarsting van vitaliteit en kracht hebt.

Als je droomt dat je bloed ophoest, dan vertegenwoordigt het verspilde energie. Je besteedt te veel tijd aan contraproductieve activiteiten.

Dromen dat je bloed geeft of doneert, suggereert dat je je fysiek uitgeput voelt door stress.

Als bloed overal uitspuit, dan betekent de droom dat je een diepe emotionele stress ervaart. Je bent letterlijk aan het barsten.