Boogschutter

Boogschutter is een sterrenbeeld dat wordt weergegeven door het symbool van een centaur met een pijl en boog. Boogschutters staan bekend als nieuwsgierige en zwervende filosofen, die zeker hun eigen richting volgen.

Data: 23 november – 21 december

Symbool: de boogschutter

Dualiteit: actief

Element: vuur

Kwaliteit: veranderlijk

Regerende planeet: Jupiter

Tarotkaart: Matigheid

De Boogschutter persoonlijkheid

Boogschutter is een teken dat dol is op zwerven en dwalen. Ze houden er niet van om vast te zitten in een routine die saai en repetitief is.

Hun nieuwsgierigheid naar alle dingen drijft hen tot een avontuurlijke levensstijl die hen in staat stelt zich te verplaatsen en zich over te geven aan hun liefde om de wereld in vraag te stellen, te dromen over haar mysteries en al het beste te ervaren dat deze wereld te bieden heeft.

De meesten hebben een grote groep vrienden die ze tijdens hun reizen hebben verzameld, allemaal met een verschillende levensstijl, mening, smaak en ervaring.

Dit sterrenbeeld kan nogal ongeduldig zijn met mensen die graag in hun routines blijven of dingen accepteren zonder andere mogelijkheden in twijfel te trekken.

Ze vinden gemoedsrust en harmonie in het nastreven van spirituele ervaringen en proberen het ‘waarom’ achter alles te begrijpen.

Ze lijken een onlesbare honger naar kennis te hebben en dit raakt geworteld in hun karakter. Misschien ken je een vriend die onder Boogschutter is geboren, en misschien voelt hij/zij zich aangetrokken tot oosterse filosofieën en wil hij/zij die opvattingen graag met je delen.

Mensen die onder het sterrenbeeld Boogschutter vallen, zijn over het algemeen zeer intelligent en hebben veel mentale stimulatie nodig om zichzelf gemotiveerd en gelukkig te houden. Hun uitgaande, meelevende aard betekent dat dit iets kan zijn waar ze goed in zijn om anderen te leren genieten.

Positieve punten van de Boogschutter

Sterke punten: ambitieus, gelukkig, moreel, optimistisch, enthousiast, ruimdenkend, veelzijdig

Degenen die zijn geboren onder het sterrenbeeld Boogschutter zijn enkele van de meest optimistische mensen ter wereld.

Ze zijn liefhebbers van de mensheid en van de menselijke ervaring, waardoor ze vriendelijke mensen worden gevuld met warmte.

Als filosoof van de sterrenbeelden delen ze ook graag hun optimisme en verheffen ze anderen uit hun alledaagse realiteit en ontdekken ze nieuwe werelden en mogelijkheden om te verkennen.

Deze mensen hebben een kinderlijke onschuld; ze zeggen wat ze bedoelen, zijn duidelijk en eerlijk, en je hoeft nooit te raden wat ze echt denken.

Die onschuld lijkt hen nogal wat geluk te brengen. Hun openheid voor nieuwe ervaringen betekent dat ze, ook al zweven ze zonder zorgen door het leven, altijd op het juiste moment op de juiste plek zijn.

In alle aspecten van hun leven zullen mensen die onder Boogschutter zijn geboren creatief zijn, of het nu in werksituaties is, in hun vriendschappen en op het pad dat ze in het leven volgen.

Ze houden van nieuwe ervaringen en zijn nooit bang om nieuwe dingen te proberen of nieuwe plaatsen te bezoeken. Ze zullen de mensen om hen heen ertoe aanzetten nieuwe dingen te doen en zichzelf te laten groeien.

Hun intelligentie, vooral hun emotionele intelligentie, maakt hen tot geweldige vrienden en luisteraars. Het zijn doorgaans erg interessante mensen vanwege hun kennis van veel dingen en de vele verhalen van hun reizen.

Minpunten van de Boogschutter

Zwakke punten: gulzig, lui, rusteloos, onverantwoordelijk, blind optimistisch, tactloos

Hoewel degenen met het sterrenbeeld Boogschutter meestal erg open zijn en accepteren, is een ding dat ze niet lijken te tolereren, bekrompenheid. Bovendien kan het moeilijk zijn om een Boogschutter lange tijd op één plek te houden, omdat ze zich vrij snel vervelen.

Soms betekent dat dat ze heel snel van gedachten kunnen veranderen, wat betekent dat ze nogal wispelturig overkomen. Het is niet zozeer dat je een Boogschutter betrapt op een leugen als ze de ene dag het ene en het andere de volgende dag zeggen. Het is meestal dat ze beide keren meenden wat ze zeiden, maar … veranderden er gewoon van gedachten.

Helaas zal het proberen om ze vast te binden op de lange termijn alleen maar een vergissing zijn.

Hun optimisme betekent dat ze de werkelijkheid niet echt zien zoals die soms is en dit kan zich soms vertalen in ontkenning.

In de praktijk vertaalt dit zich in vervelen met kleine details. Ze komen vaak met ambitieuze ideeën die ze niet opvolgen.

Ze kunnen worden afgeleid door andere projecten en verlangens, en niet omdat ze niet in staat zijn om dingen voor elkaar te krijgen. Ze zijn best capabel, alleen vinden ze het gewoon moeilijk om zich volledig toe te passen, zeker als het gaat om projecten van lange duur.

Liefde en relaties voor de Boogschutter

In liefde en relaties hebben degenen die onder het sterrenbeeld Boogschutter zijn geboren, constante avonturen en kansen nodig om te groeien om geïnteresseerd te blijven.

Je hebt misschien geraden dat de centaur het moeilijk vindt zich te binden, aangezien hun vrijheid voor hen van het grootste belang is. Het leven voor de jacht is vaak moeilijk vast te pinnen.

De voordelen hiervan zijn dat ze verwachten en veel vrijheid geven aan hun partners, want ze weten hoe belangrijk het is om ruimte te hebben om te groeien, ontdekken en ontwikkelen als individuen.

Ze hebben de neiging om partners te hebben die net zoveel van avontuur, reizen en spiritualiteit houden als zij.

Je zult weinig vinden die van wandelen, sport en lichaamsbeweging houden, evenals alle dingen die een uitdaging blijken te zijn.

Ze zijn altijd enthousiast, nieuwsgierig en gepassioneerd over liefde en hun optimisme is een ander geschenk dat ze zullen delen met hun partners. Hoewel ze het heerlijk vinden om over alles wat leuk is te praten, zullen ze het moeilijk hebben om over hun gevoelens te praten.

Ze leven altijd in het heden en hun liefde voor hun partners zal oprecht en waar zijn, hoewel soms vluchtig. Voor velen van hen is de diepte van emoties niet hetzelfde als een langdurige toewijding.

Vrienden en familie voor de Boogschutter

Vrienden en familie zullen genieten van de verhalen en inzichten die hun Boogschutter heeft. Ze kunnen zich soms verwaarloosd voelen als ze op reis gaan en in plaats daarvan ervaringen delen met vreemden, maar ze moeten zich gerustgesteld voelen in de wetenschap dat Boogschutters hun familiebanden niet gemakkelijk vergeten en altijd terug zullen keren naar hun wortels.

Ze houden ervan avontuurlijk te zijn en hun eigen wereldwijde familie op te bouwen, door hun verkenningen aan hun kring toe te voegen.

Ze hebben de neiging om een uitgebreide vriendenkring te hebben en hebben misschien geen bijzonder constante banden zoals andere tekens, maar in plaats daarvan geven ze er de voorkeur aan om diepe gesprekken te voeren en momenten met zoveel mogelijk mensen te delen.

Carrière voor de Boogschutter

Als het gaat om banen en carrières, hebben degenen die onder het sterrenbeeld Boogschutter zijn geboren flexibiliteit en ruimte nodig om te verkennen en rond te dwalen.

Ze zijn het gelukkigst in freelance rollen of banen waarin ze kunnen reizen. Ze houden ervan nieuwe mensen te ontmoeten en andere perspectieven te krijgen, dus velen van hen zijn goede leiders.

In deze gevallen hebben ze een goed aarde teken nodig als een tweede in bevel om ze geaard en in de goede richting te houden. Ze kunnen goede teammedewerkers zijn, die hun grote intelligentie en tolerante oor gebruiken om goed samen te werken met andere mensen.

Ze moeten echter gemotiveerd zijn om op het goede spoor te blijven, anders kunnen ze afgeleid worden en lui of zwak van geest lijken.

LEES OOK OVER UW TOTEMDIER