De hond

Honden zijn dieren die zijn gedomesticeerd.

Ze zijn afstammelingen van coyotes en wolven. Bestudeer na het lezen over het hond geestesdier ook de wolf en de coyote.

Nog een opmerking over het hond geestesdier voordat we in de betekenissen springen. Elk hondenras heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Als een bepaald ras in jouw ervaring is gekomen, let dan op de kwaliteiten die dat ras uniek maken, want het kunnen precies die kwaliteiten zijn die de hond zou moeten delen.

Het hond geestesdier staat voor liefde, bescherming en loyaliteit.

Honden zijn trouwe metgezellen en betrouwbare beschermers die onvoorwaardelijk van hun baasjes houden.

Mensen die zich aangetrokken voelen tot de hondentotem zijn meestal stabiel, vriendelijk en liefdevol. Ze werken vaak op terreinen waar ze anderen kunnen dienen, zoals maatschappelijk werk of lesgeven.

Hond symboliek en betekenis

De hondentotem heeft veel betekenissen, die enigszins kunnen variëren als je merkt dat je je aangetrokken voelt tot een specifiek ras.

Deze betekenissen zijn onder meer:

 • Loyaliteit
 • Trouw
 • Betrouwbaarheid
 • Bescherming
 • Onvoorwaardelijke liefde
 • Volharding
 • Speelsheid

Honden als symbool van loyaliteit

Honden zijn loyaal aan iedereen die ze als hun familie beschouwen.

Er zijn in de geschiedenis talloze verhalen over honden die aan de zijde van hun baasje bleven, zelfs met een groot risico voor zichzelf.

Als het krachtdier van de hond in je leven komt, kan dit betekenen dat je een loyale en echte vriend bent.

Mensen die eenzaamheid of verraad ervaren, kunnen de hondentotem in hun leven zien verschijnen als een herinnering dat loyaliteit bestaat.

Honden als symbool van betrouwbaarheid

Honden zijn vaste, betrouwbare dieren.

Werkhonden brengen lange uren in het veld door en aarzelen of klagen nooit.

Honden zijn ook niet in staat tot bedrog.

Deze dierentotem kan in je leven verschijnen als je het gevoel hebt dat de mensen om je heen je in de steek laten of niet hun eerlijke deel van het werk doen.

Mensen die zich identificeren met dit aspect van het hond geestesdier zijn goed in het nauwkeurig beoordelen van hun capaciteiten en het nakomen van hun beloften.

Honden als symbool van bescherming

Historisch gezien hebben mensen voor hun bescherming grotendeels op honden vertrouwd.

Sommige rassen, bekend als veedrijvers honden, werden gefokt om samen te leven met kuddes schapen of geiten en ze te beschermen tegen roofdieren.

Als je merkt dat je je identificeert met een veehoeders ras of een beschermend ras zoals de Duitse Herdershond of Rottweiler, kan dit betekenen dat je je kwetsbaar voelt en bescherming nodig hebt.

Het kan ook betekenen dat je de beschermer bent en voor de mensen om je heen zorgt.

LEES HIER OVER DE KAT

Honden als symbool van onvoorwaardelijke liefde

Iedereen die van honden houdt, heeft de werkelijk onvoorwaardelijke liefde ervaren die honden hun gezin geven. Zelfs als hun baasjes ze in de steek laten, houden honden nog steeds van.

Het hondenkrachtdier is een symbool van deze onvoorwaardelijke liefde.

Als de hondentotem in je leven komt, betekent dit dat je een groot hart hebt en veel liefde te geven.

Als je bang bent geweest om contact te maken met anderen, kan dit een teken zijn dat het tijd is om los te laten en je hart te openen.

Honden als symbool van doorzettingsvermogen

Het adjectief “hardnekkig” wordt gebruikt om iemand te beschrijven die nooit opgeeft, zelfs niet als hij uitgeput is. Dit is geen toeval. Er zijn verbazingwekkende verhalen over honden die blijven werken tot ver voorbij het punt van uitputting.

De hondentotem kan dit soort volharding symboliseren. Als het tijdens een moeilijke tijd in je leven komt, kan het een teken zijn om door te gaan, wat er ook gebeurt.

Honden als symbool van speelsheid

Hoe hard ze ook werken, honden hebben altijd tijd om te spelen. Of het nu een bal achterna zit of op de grond rolt, ze benaderen hem met vreugde.

Het hond geestesdier herinnert ons eraan dat het altijd belangrijk is om wat tijd te nemen om van het leven te genieten.

Vragen om je te helpen betekenis te vinden

Stel jezelf deze vragen om je te helpen de betekenis van je hond geestesdier te begrijpen:

 • Hoe reflecteert de hond die in jouw ervaring komt op je behoefte aan gezelschap?
 • Ben jij of anderen om je heen trouw aan jezelf en / of anderen?
 • Geef en / of ontvang je onvoorwaardelijke liefde?
 • Moet je een pauze nemen van de verantwoordelijkheden van het leven en meer spelen?

Dromen over honden

De hond is de beste vriend van de mens. Dienovereenkomstig kan dromen van een hond of honden betekenen dat je tijd doorbrengt met vrienden.

Als de hond gelukkig leek, zoals met een kwispelende staart, kan dat goede tijden betekenen met goede vrienden.

Als de hond boos leek, zoals met grommende tanden of blaffend, kan dit betekenen dat er enige onenigheid is met vrienden.

Als je droomt van twee vechtende honden, kan dit betekenen dat je wordt gevraagd om een geschil tussen twee vrienden op te lossen. Als dit het geval is, onthoud dan dat tussen twee agressieve honden stappen gevaarlijk kan zijn!

Mensen hebben ook honden gebruikt ter bescherming.

Als de hond in je dromen een groot ras is, kan dit symboliseren dat je een beschermer aan je zijde hebt!