De schildpad

De wijsheid van de schildpad totem leert ons over het in vrede bewandelen van ons pad en ons eraan vast te houden met vastberadenheid en sereniteit. Langzaam bewegend op aarde, maar ook ongelooflijk snel en behendig in water, kunnen degenen die de schildpad als totem of geestesdier hebben, worden aangemoedigd om een pauze in hun drukke leven te nemen en rond of in zichzelf te kijken naar meer geaarde, langdurige oplossingen.

Traditioneel staat de schildpad symbool voor de weg naar vrede, of hij ons nu uitnodigt om gemoedsrust te cultiveren of een vreedzame relatie met onze omgeving.

Schildpad symboliek

De schildpad symboliek wordt gekenmerkt door de associatie met de aarde en aarde symbolen van geaardheid en geduld:

  • Symbool van de wereld, van de aarde
  • Mogelijkheid om geaard te blijven, zelfs op momenten van onrust en chaos
  • Vertragen, jezelf afremmen
  • Bepaling, volharding
  • Emotionele kracht en begrip
  • Oude wijsheid

De schildpad is ook verbonden met de geest van het water en de vloeiende aard van emoties.

Schildpad totem lessen om je pad te bewandelen

De totem van de schildpad symboliseert onze vredige wandeling op deze aarde. Het vertegenwoordigt het pad dat we nemen als we aan onze reis door het leven beginnen.

In tegenstelling tot emotionele of spirituele ontwikkeling die in uitbarstingen plaatsvindt, verankert de weg van de schildpad onze persoonlijke ontplooiing in een langzame, meer gegronde reeks stappen en langere cycli van transformatie.

De schildpad wordt geassocieerd met onze fysieke en belichaamde evolutie op aardse vlak.

Roep dit geestelijke dier om hulp om meer geaard te zijn. Je kunt ook hulp krijgen bij het vertragen en tijd nemen, zodat je met meer zelfvertrouwen de volgende stap kunt zetten.

De schildpad en oude wijsheid van de aarde

Het Amerikaanse continent wordt in de Indiaanse folklore “Turtle Island” genoemd. Er wordt gezegd dat de schildpad het gewicht van het land van dat continent op haar rug droeg.

Dit beeld is ook aanwezig in hindoeïstische en Chinese culturen, waar de schildpad het dier is dat Moeder Aarde draagt en de wereld in evenwicht houdt.

Met de schildpad als totem betekent dat je affiniteit hebt met de oude wijsheid van de aarde.

Je bent van nature afgestemd op de elementen, land, planten, mensen en dieren. Je draagt je huis figuurlijk op je rug en voelt je op je gemak waar je ook bent.

De schildpad totem en vastberadenheid

De wijsheid van de schildpad totem leert ons over vastberadenheid en sterk blijven ondanks obstakels of afleidingen.

Dit dier moedigt degenen die het als totem hebben aan om diep naar hun begeleiding te luisteren en hun pad te vertrouwen, wat er ook gebeurt.

Het is een geweldige hulp voor degenen die een constante inspanning en volharding moeten bieden.

Je kunt een beroep doen op de wijsheid van de schildpad als je hulp nodig hebt om je inspanningen te ondersteunen en te slagen in een langdurig streven.

Naar analogie met de biologische eigenschappen van dit dier dat wordt gekenmerkt door een lang leven, wordt dit geestesdier ook geassocieerd met een lang leven.

Als je de schildpad als geestesdier hebt, ben je misschien geneigd om je beslissingen te baseren op een weloverwogen proces van beoordelingen en overwegingen. Het kan soms langer duren voordat je je zet doet, maar de resultaten zijn meestal langdurig en solide.

LEES HIER OVER DE HOND

De schildpad en de weg naar vrede

De schildpad vertegenwoordigt de weg naar vrede, of het nu extern of intern is. Het wordt beschouwd als de vredestichter in Indiaanse tradities.

Dit dier wordt ook vaak geassocieerd met het vrouwelijke principe of de vrouwelijke energie, die vrede en harmonie met alle dingen bevordert.

Geïnspireerd door de wijsheid van de schildpad totem, kun je vertragen als je voelt dat je overweldigd raakt door een situatie of emoties en rust nemen om een meer gefundeerd perspectief te krijgen.

Deze spirituele gids kan je helpen tijd voor jezelf te nemen om alle aspecten van een bepaalde situatie of kwestie beter te integreren.

Dromen over schildpadden

Schildpadden staan erom bekend dat ze het langzaam doen … heel langzaam! Als een schildpad in je dromen opduikt, kan dat betekenen dat het tijd is om even te vertragen. Beweeg je te snel? Te hard pushen?

De schildpad heeft ook een harde schaal waarin hij zich terugtrekt als hij gevaar loopt.

Als je droom schildpad zich in zijn schild verstopt, kan dit een waarschuwing zijn dat er gevaar dreigt.

Het kan echter ook een bericht zijn dat je uit je schulp komt. Op welke manieren heb je je verstopt? Het is misschien wel tijd dat je naar buiten komt en je gaven met de wereld deelt!