Dier

Dieren representeren je eigen fysieke karakter, primitieve verlangens en seksuele aard, afhankelijk van de kwaliteiten van het specifieke dier. Dieren symboliseren de ongetemde en onbeschaafde aspecten van jezelf.

Dromen dat je vecht met een dier betekent een verborgen deel van jezelf dat je probeert af te wijzen en terug te duwen in je onderbewustzijn. Kijk naar het specifieke dier in je droom.

Als je droomt van twee vechtende dieren, dan wijst het op seksuele spanning.

Dromen van dieren die worden misbruikt, geeft aan dat je eigen oorspronkelijke verlangens worden onderdrukt. Je kunt een belangrijk deel van wie je bent niet volledig uitdrukken. Als alternatief vertegenwoordigt de droom je hulpeloosheid in een situatie.

Dromen dat dieren kunnen praten, vertegenwoordigt superieure kennis. De boodschap is vaak een vorm van wijsheid. Als alternatief geeft een sprekend dier aan dat je potentieel hebt om alles te kunnen zijn.

Dromen dat je het leven van een dier redt, suggereert dat je bepaalde emoties en karakteristieken die door het dier worden vertegenwoordigd, succesvol erkent. De droom kan ook voortkomen uit gevoelens van ontoereikendheid of overweldiging.

Als je een dier bevrijdt, duidt het op expressie en loslaten van je eigen verlangens.

Laboratorium dieren suggereren dat een aspect van jezelf onderdrukt wordt. Je voelt dat je je verlangens en emoties niet volledig kunt uiten. Als alternatief, suggereert het dat je moet experimenteren met je angsten, keuzes en overtuigingen. Probeer jezelf niet te beperken.

Een droom over een “baby” dier is vaak een symbool van je eigen kind.

Een dood dier op de weg in je droom zien, is een onvermijdelijke dood. De dood kan een symbolische dood zijn die een einde betekent aan een gewoonte, gedrag of idee. Het is tijd om oude gewoonten los te laten en die ideeën te laten rusten, omdat je alleen maar het onvermijdelijke verlengt. Als alternatief suggereert een aangereden dier dat er een probleem in je verleden is dat je nastreven van je doelen belemmert.

Dromen dat een dier op het punt staat dood te gaan, betekent verlies van controle in een bepaald aspect van je leven. Overweeg het type dier dat wordt aangereden voor aanwijzingen over welk aspect van je leven niet onder controle is.