Duiken

Dromen dat je in helder water duikt, geeft aan dat je je obstakels en tegenslagen hebt overwonnen. Je hebt een nieuw gevoel van vertrouwen. Het wordt beter.

Als alternatief geeft de droom aan dat je probeert de bodem van een huidige situatie of de oorzaak van je problemen of gevoelens te doorgronden. Het kan ook verwijzen naar verkenning van je onderbewustzijn.

Dromen dat je in modderig water duikt, suggereert dat je je angstig voelt over hoe je bepaalde problemen in je wakkere leven hebt opgelost.

Anderen zien duiken in je droom is een psychologisch en emotioneel evenwicht.

Om dieren in je droom te zien duiken, stel je voor dat je je instinctieve en seksuele driften onderzoekt die eerder in je onderbewustzijn zijn onderdrukt.

Dromen dat je aan het onderwater duiken bent, vertegenwoordigt je verlangen om diep in je onderbewustzijn te duiken. Je bent klaar om je basisgevoel te confronteren en je onderdrukte gedachten te verkennen. Als alternatief geeft de droom aan dat je probeert de bodem van een huidige situatie of de oorzaak van je problemen of gevoelens te doorgronden.