Eten

Dromen dat je alleen eet, betekent verlies, eenzaamheid en depressie. Je kunt je afgewezen, buitengesloten en afgesneden voelen van sociale / familiebanden. Eten kan een vervanging zijn voor gezelschap en een vorm van comfort bieden. Als alternatief reflecteert alleen eten onafhankelijke behoeften. Overweeg ook de zin: “Wat vreet er aan je?” in verwijzing naar angst die je misschien voelt.

Dromen dat je samen met anderen eet, betekent harmonie, intimiteit, vrolijkheid, voorspoedige ondernemingen, persoonlijk gewin en / of vreugdevolle geesten.

Dromen dat je te veel eet of niet genoeg eet, betekent een gebrek aan spiritualiteit en vervulling in je wakkere leven. Eten kan liefde, vriendschap, ambitie, seks of plezier in je leven vertegenwoordigen. Voedsel is dus een metafoor om je honger naar liefde en verlangens te vervullen en te bevredigen.

Als je weigert te eten, geeft dit aan dat je onafhankelijker wilt zijn en niet zoveel op anderen wilt vertrouwen.

Als je droomt dat je een kieskeurige eter bent, geeft dit aan dat je iets achterhoudt. Als je momenteel aan het diëten bent in je wakende leven, dan kan de droom dienen om het voedsel dat je mist, te compenseren.

Dromen dat iemand het voedsel opruimt voordat je klaar bent met eten, voorspelt dat je tegenslagen en problemen zult ondervinden van degenen onder je of afhankelijk zijn van jou.