Ex partner

Dromen over je ex-partner, dat jij en je ex zoenen / vechten of dat jij en je ex weer bij elkaar komen, suggereert dat iets of iemand in je huidige leven soortgelijke gevoelens naar voren brengt tijdens die relatie met je ex. De droom kan een manier zijn om je te waarschuwen voor vergelijkbare gedragspatronen in je huidige relatie. Wat je van die vorige relatie leert, moet mogelijk worden toegepast op de huidige zodat je niet dezelfde fouten herhaalt. Je kunt ook nadenken over de positieve ervaringen en goede tijden die je hebt gedeeld met je liefde in het verleden.

Dromen over samenkomen met je ex of over je ex die terug wilt komen, hoeven niet noodzakelijk een weerspiegeling van de realiteit te zijn. Deze droom kan worden veroorzaakt door een grote verandering in je huidige relatie en hoe ver je bent gekomen van die relaties in het verleden.

Vooral het zien van je ex-partner in je droom geeft aan dat je je momenteel in een situatie bevindt waarin je niet wilt zijn. Het suggereert dat je een vergelijkbare relatie of situatie ervaart waardoor je je ongelukkig voelt en ongemakkelijk. Als alternatief, dromen dat je samen bent met je ex-partner impliceert dat je onbewust dezelfde oude patronen uit die relatie herhaalt tot je huidige relatie. Je maakt dezelfde fouten en reageert op dezelfde manier.

Om te dromen dat je ex-partner je mist, suggereert je dat je een bepaald aspect van die relatie uit het verleden ‘mist’. Een situatie in je huidige leven kan je herinneren aan je relatie met je ex. Als alternatief kan de droom betekenen dat je verder bent gegaan met je leven. Het idee dat je ex je mist, kan een woordspeling zijn dat hij/zij zijn/haar kans “gemist” heeft of zijn/haar kans met jou “gemist” heeft.

De ex van je partner in je droom zien, suggereert dat je jezelf vergelijkt met de ex. De droom vertelt je dat je niet dezelfde relatiefouten moet maken die die relatie hebben beëindigd.

Dromen dat je ex is overleden, geeft aan dat je gevoelens voor je ex nu helemaal “dood” zijn. De droom is een metafoor van hoe je het verleden hebt losgelaten en klaar bent om verder te gaan en je volledig te wijden aan nieuwe relaties.

Metaforisch gezien kan het zien van je ex in je droom ook aspecten van jezelf betekenen die je hebt verloren of verwaarloosd.