Het paard

Het paard geestesdier symboliseert persoonlijke drive, passie en honger naar vrijheid. Van alle spirituele dieren is het er een die een sterke motivatie vertoont die iemand door het leven heen draagt.

De betekenis van het paard varieert afhankelijk van of deze gids voor dierengeesten wordt voorgesteld als wild, getemd, vrij bewegend of beperkt.

Paard Betekenis

Paarden vertegenwoordigen over het algemeen:

  • Een drijvende kracht, waar je voor gedijt of je in het leven draagt
  • Een secundaire betekenis voor het paardengeestdier is de balans tussen instinctief en getemd deel van je persoonlijkheid.
  • Seksuele energie, vooral, maar niet beperkt tot, mannelijke energie
  • Sterke emoties, hartstochtelijke verlangens
  • Een uitgebreide presentatie van het paard geestesdier houdt rekening met verschillende manieren om naar de symboliek van dit dier te kijken, waarbij positieve en negatieve betekenissen worden getoond, zodat je kunt beslissen welke het meest bij jou resoneert.

Het paard geestesdier, symbool van de levenslust

Paarden geestesdieren vertegenwoordigen waarschijnlijk je innerlijke kracht en drijfveer in het leven. Een typische symboliek voor het paard is een dier dat staat voor fysieke kracht, vitaliteit, maar ook voor ons psychologische of emotionele vermogen om door te gaan in het leven.

Afhankelijk van wat dit geestesdier voor jou betekent, kan het symbool staan voor je vermogen om obstakels in het leven te overwinnen en je doel na te streven, wat er ook op je pad komt.

Paarden geestesdieren, symbolen voor vrijheid van meningsuiting

Het hebben van een paard als een geestesdier wijst erop hoe vrij je je voelt om jezelf uit te drukken in het leven.

Het paard is een dier dat wordt gedomesticeerd door mensen, maar behoudt een sterke eigen energie en gedrevenheid.

Als krachtdier heeft het betrekking op je vermogen om je vrij en assertief uit te drukken in sociale omgevingen zoals op het werk of op school, of in hechtere kring van familie en vrienden.

Als je nadenkt over je geestesdier, kan het de moeite waard zijn om na te denken over positieve en negatieve betekenissen als je het paard wild ziet rennen.

Aan de positieve kant is een loslopend paard een teken dat je drive om vrij te zijn en jezelf vrijelijk uit te drukken sterk en levendig is.

Aan de negatieve kant kan een wild rennend paard een deel van je persoonlijkheid of emoties symboliseren die moeilijk te beheersen zijn en die je leven leiden in plaats van dat jij het runt.

Paarden geestesdieren presenteren levensenergie

Volgens psycholoog Carl Jung symboliseren paarden natuurlijke krachten die de mens beheerst. Net zoals we een paard gebruiken om erop te rijden of zijn kracht gebruiken, kunnen we onze eigen energie of de natuur gebruiken om ons te dienen en verder te brengen.

Een paarden geestesdier, vooral wanneer het je in een droom verschijnt, vertegenwoordigt waarschijnlijk je energie of drive om je authentieke zelf uit te drukken en te slagen in het leven.

Dit geestesdier zou ook een weerspiegeling kunnen zijn van hoe goed je omgaat met je primitieve verlangens en driften, of je nu in harmonie met ze leeft of dat ze moeilijk te beheersen zijn.

Naast een gemeenschappelijke uitleg voor totem dieren die paarden ziet als symbolen voor seks en seksualiteit, kan het berijden van een paard ook weergeven hoe we de drijvende krachten in ons leven beheersen.

Dit kan seksualiteit zijn, maar ook creativiteit, overlevingsdrang of de energie die wordt besteed aan het onderhouden van zichzelf of een gezin.

De donkere kant van paarden geestesdieren

Als je ziet dat je paard geest in de stal vastzit of niet gemakkelijk kan bewegen, zul je waarschijnlijk te maken krijgen met beperkingen die in je eigen leven worden opgelegd aan de authentieke uitdrukking van jezelf of met spanningen die je vitaliteit uitoefenen.

Misschien is het paard vastgebonden of opgesloten in een kooi. Een dergelijke weergave van je geestesdier suggereert dat je moet nagaan wat je in je leven beperkt.

Het dier zou je energie en drive in het leven kunnen symboliseren, omdat wordt voorkomen dat het vrij en gemakkelijk stroomt door gehechtheid aan mensen, plaatsen of verantwoordelijkheden die je hebt aangenomen.

Deze weergave van je krachtdier zou je kunnen aangeven waar je moet zoeken om de wortels van deze beperkingen te vinden. Ze kunnen verband houden met een externe invloed, zoals een relatiepartner, iemand of een verantwoordelijkheidsbaan of familiegerelateerd; een interne invloed zoals beperkende overtuigingen of gevoelens; of een keuze die je hebt gemaakt die moeilijk vol te houden of te realiseren is.

Paarden geestesdieren: symbolen van seksualiteit

Het paard is een sterk symbool voor seksuele expressie. Dit geldt met name voor dromen. Paarden zijn symbolen voor seks volgens Freuds perspectief op droomanalyse.

Afhankelijk van het droomscenario kan het paard een onderdrukte of bloeiende seksuele energie vertegenwoordigen.

Als je ervan droomt om op een paard te rijden en harmonieus met het dier mee te bewegen, dan drukt de droom waarschijnlijk sterke erotische verlangens op een positieve manier uit.

Als het paard uit de hand loopt, kunnen je erotische verlangens of die van iemand anders in je leven overweldigend aanvoelen of moeten ze zorgvuldiger worden uitgedrukt.

Als het paard vast zit of in de teugels zit, kijk dan wat je tegenhoudt bij het uiten van je seksualiteit.

LEES HIER OVER DE ADELAAR

Droominterpretatie: paard in nare dromen

Als je paardengeest in een nare droom aan je verschijnt als een zwak of lijdend dier, kan het een mentale of emotionele toestand kenmerken die je ervaart in je wakkere leven.

Als het paard mishandeld wordt of lijdt in de droom, kan je dierengeestgids je waarschuwen om je behoeften serieus te nemen voordat je diep in de problemen komt.

Zo’n beeld is waarschijnlijk een oproep om na te denken over wat je ondersteunt en je energie en vreugde in het leven geeft, in plaats van jezelf te beperken tot beperkende overtuigingen of de verwachtingen van anderen. Kijk bijvoorbeeld naar constructieve manieren om anderen te ondersteunen, rekening houdend met je eigen behoeften.

Meer droominterpretaties van paarden geestesdieren

Zwarte paardentotem

Een zwart paard in een droom kan een deel van het schaduw zelf vertegenwoordigen of een deel van je persoonlijkheid dat je gewoonlijk liever verborgen houdt; instinctieve driften die werken in de donkere hoek van je geest; het onbekende, wat mysterieus is.

Witte paardentotem

Wit wordt geassocieerd met het verbeteren van je humeur of spirituele aspiraties; het witte paard staat symbool voor het ontwikkelen van bewustzijn van je instincten en intuïtie.

Dromen dat je op een paard wed

Dromen over het plaatsen van een weddenschap op een paard suggereert dat je momenteel risico’s in je leven neemt en waarschuwt je of je denkt dat je waarschijnlijk zult slagen.

Het paarden geestesdier zou zakelijke aangelegenheden of romantische en seksuele aspecten van een relatie kunnen symboliseren.

De droom kan erop duiden dat je de voor- en nadelen moet afwegen van een situatie of relatie die er onzeker of riskant uitziet. Is je paard aan het winnen of verliezen in de race? Het resultaat kan een weerspiegeling zijn van hoe je je voelt over je relatie, vooral met betrekking tot seksualiteit.

Een hoefijzer in je droom zien

Hoefijzers zijn symbolen van kans; ze worden in veel culturen beschouwd als geluk brengers en kunnen een teken zijn dat er geluk komt bij het oplossen van zaken met betrekking tot persoonlijke gezondheid, relaties en mogelijk zaken.

Dromen over een pratend paard

Een paard dat in je droom praat, zou een manifestatie kunnen zijn van je dierlijke spirituele gids die je een boodschap brengt vanuit je instinctieve zelf of je onbewuste.