Huilen

Dromen dat je huilt, betekent een bevrijding van negatieve emoties die eerder door een wakkere situatie werd veroorzaakt dan door de gebeurtenissen in de droom zelf. Je droom is een manier om wat emotioneel evenwicht te herwinnen en je angsten en frustraties veilig te laten uitkomen. In je dagelijkse leven heb je de neiging je gevoelens te negeren, te ontkennen of te onderdrukken. Maar in je droomstaat zijn je afweermechanismen niet langer op hun hoede en zorgen ze dus voor de vrijlating van die gevoelens die je gedurende de dag hebt onderdrukt.

Iemand anders in je droom zien huilen kan een projectie zijn van je eigen gevoelens op iemand anders. Als je niet huilt in je wakende leven, dan is het misschien wat gemakkelijker om iemand anders te zien huilen dan jezelf te zien huilen.

Huilend wakker worden komt voort uit een onderdrukte pijn of een eerder trauma dat aan de oppervlakte komt. Je kunt deze emoties niet langer onderdrukken. Ze moeten meteen worden aangepakt.

Dromen dat niemand op je gehuil reageert, vertegenwoordigt je hulpeloosheid, moeilijkheden en frustraties bij het proberen met anderen te communiceren. Misschien zegt je droom dat je meer moet spreken en harder moet werken om je punt duidelijk te maken.