I Tjing

 

De I Tjing, of ‘Boek der Veranderingen’, bestaat uit vierenzestig archetypen die het resultaat zijn van alle mogelijke combinaties van zes lijnen van yin- en yang-lijnen, hexagrammen genaamd. Yin / yang is de fundamentele dualiteit van het universum waarvan de dynamische spanning vorm geeft aan alle verschijnselen en de manier waarop ze veranderen. Voorbeelden van yin / yang-polariteit zijn vrouwelijk / mannelijk, aarde / hemelen, donker / licht, in / uit, even / oneven enzovoort.

De interpretaties van de vierenzestig hexagrammen gebruiken woorden om de energiepatronen van het menselijk leven te beschrijven, verdeeld in vierenzestig soorten situaties, relaties of dilemma’s. Elk hexagram kan op een aantal manieren worden geanalyseerd. Deel de zeslijnige vormen doormidden en je krijgt trigrammen (drie yin- of yang-lijnen) die de Chinese versie van acht fundamentele elementen voorstellen: lucht, aarde, donder, wind, water, vuur, berg en meer. Deze acht trigrammen, bekend als “Hua”, dienen ook als kompaspunten in de oude kunst van plaatsing bekend als Feng Shui.

De I Tjing geeft op een mooie manier advies en inzicht in uw situatie en/of relatie met geliefden en/of collega’s.

Hoe werkt het?

U vraagt de I Tjing boodschap aan. U vult uw gegevens in en in het vakje opmerkingen geeft u zo uitgebreid mogelijk uw vraag aan (hoe uitgebreider de vraag, hoe meer informatie u van mij ontvangt). In een videoboodschap vertel ik u precies wat de boodschap is van uw kaart. U ontvangt van mij een email met een link van de videoboodschap, die u kunt downloaden. Weet dat wanneer de boodschap niet gedownload wordt, de videoboodschap maar 3 maanden op onze server blijft staan. Deze wordt dus na 3 maanden verwijderd.

Het kan zijn dat de email in uw spambox terecht komt dus CONTROLEER ALTIJD UW SPAMBOX!

U ontvangt binnen 24 uur de videoboodschap van uw kaartlegging

U kunt hier uw I Tjing boodschap aanvragen