Inbreken

Dromen dat iemand probeert in te breken in je huis geeft aan dat een deel van het onderbewuste zich probeert kenbaar te maken. Je ontkent sommige aspecten van jezelf.

Als alternatief kan de droom gaan over een huidige relatie of situatie die je ongemakkelijk maakt. Je voelt dat je je eigen identiteit of ruimte verliest.

Dromen dat je inbreekt in iemands huis, suggereert dat je op zoek bent naar antwoorden. Het is ook een symbool van zelfonderzoek en uitbreiding van de geest. Als alternatief houdt de droom in dat je je ergens voor schaamt.

Als vogels proberen in te breken in je huis, betekent dit dat je niet het gewenste pad in het leven volgt. Anderen bemoeien zich met je leven en met je levenspad.

Dromen dat iemand in je auto inbreekt, suggereert dat je plannen niet werken zoals je gepland hebt.

Dromen dat er bij je is ingebroken geeft aan dat je je geschonden voelt of dat je persoonlijke ruimte is binnengevallen. Je voelt je hulpeloos in een bepaalde situatie of relatie. Dit kan het gevolg zijn van een grote verandering in je leven. Gun jezelf wat tijd om je aan te passen aan je nieuwe omgeving.

De droom kan ook optreden als gevolg van in het echte leven ingebroken te worden en een symptoom van posttraumatische stress.