Klok

Een klok geeft aan hoe belangrijk de tijd is in een bepaalde situatie. Misschien voel je je een beetje bang dat je niet op de hoogte bent. Je geest is mogelijk bezig met een deadline die je moet halen of een andere tijdgevoelige kwestie. Het is tijd voor jou om op te treden en je acties te versnellen.

Als de klok luidt, dan suggereert het dat de tijd opraakt.

Als alternatief symboliseren klokken het tikken van het menselijk hart en zijn ze dus een aanwijzing voor de emotionele kant van je leven.

Als de klok is gestopt, betekent dit de dood. Dit is een veel voorkomend thema voor terminale patiënten of stervenden. Overweeg de tijd die op de klok wordt weergegeven en bepaal de betekenis van de cijfers of van de tijd.

Dromen dat de tijd op een klok in beweging is of uit de hand loopt, symboliseert een overweldigende taak of emotie die je tijdens je wakkere leven doormaakt. De tijd staat niet aan jouw kant.

Dromen dat een klok achteruit beweegt, loopt parallel met de manier waarop je leven gaat. In plaats van vooruit te gaan en je doelen te bereiken, heb je het gevoel dat je geen belangrijke prestaties hebt geleverd. Je voelt dat je vastzit in een sleur.

Dromen dat je een klok opwindt of op tijd zet, suggereert dat je meer moeite moet doen om een taak met het gewenste resultaat te verkrijgen.