Kreeft

Het sterrenbeeld Kreeft wordt om een aantal redenen weergegeven door de kreeft. Net als een kreeft houden ze stevig vast waar ze van houden en hebben ze vaak moeite om los te laten.

Data: 21 juni – 22 juli

Symbool: de kreeft

Dualiteit: ontvankelijk

Element: Water

Kwaliteit: kardinaal

Regerende planeet: maan

Tarotkaart: de Zegenwagen

De Kreeft persoonlijkheid

Degenen die onder het sterrenbeeld Kreeft zijn geboren, moeten nodig zijn. In alle aspecten van hun leven hebben ze een overweldigend verlangen om zich geliefd en gewaardeerd te voelen om een gevoel van veiligheid en identiteit te ontwikkelen.

Voor de kreeft is hun thuisgevoel ongelooflijk belangrijk voor hun gevoel van veiligheid. Ze vinden het moeilijk om iets te bereiken, tenzij ze zich thuis veilig en op hun gemak voelen.

Als zodanig zijn ze meestal goed in het creëren van thuisomgevingen voor degenen van wie ze houden, zowel emotioneel als fysiek. Je zult het huis van de krab vaak vinden als gastvrij, gezellig en veilig.

Ze zijn ongelooflijk gevoelig, wat betekent dat ze net als de kreeft een zeer dik pantser kunnen hebben ontwikkeld om hen te helpen omgaan met de veranderingen in de wereld.

Kreeft kan behoorlijk diep en mysterieus zijn, en hun uiterlijke verschijning verbergt de diepte van hun gevoelens.

Ze houden er niet van om teveel van zichzelf te onthullen en zijn nogal indirect in de manier waarop ze communiceren.

Normaal gesproken beschermend en moedig, kunnen Kreeften echter erg somber en humeurig worden als ze het gevoel hebben dat niet aan hun emotionele behoeften wordt voldaan.

Vanwege hun nogal aanhankelijke aard zijn ze geneigd gevoelig te zijn voor de behoeften van anderen. In het leven kunnen mensen die onder het sterrenbeeld Kreeft vallen behoorlijk succesvol zijn met hun vermogen om intuïtief te begrijpen wat anderen verlangen of zoeken.

Positieve punten van de Kreeft

Sterke punten: koesterend, ondersteunend, genezend, medelevend, onvoorwaardelijk liefdevol

Degenen die zijn geboren onder het sterrenbeeld Kreeft zijn zeer liefhebbende mensen. Ze worden beschouwd als een van de meest voedende tekens van de dierenriem.

Hun liefde voor veiligheid brengt hen ertoe vriendschappen en relaties zeer serieus te nemen. Ze zijn medelevend en bijna onvoorwaardelijk in de liefde die ze geven aan degenen in hun leven.

Ze hebben een groot gevoel van loyaliteit aan vrienden en familie en zullen alles in een oogwenk achterlaten om hun dierbaren te helpen.

Ze vinden het fijn om te delen wat ze hebben, zowel thuis als in het gevoel van veiligheid dat ze kunnen bieden in de vorm van advies en zorg.

Ze kunnen diep lijden als relaties, romantisch of anderszins, niet werken.

Velen hebben de neiging om een vreemd gevoel voor humor te hebben en kunnen soms humor vinden in situaties waarin anderen het niet zien.

Dit betekent dat ze geweldig zijn om in de buurt te hebben als het niet goed gaat.

Ze zullen hun aangeboren begrip meebrengen over hoe voor mensen te zorgen naast die humor.

Het zijn erg begripvolle mensen en werken goed als vrienden. Ze delen en vertrouwen snel, ondanks hun coole uiterlijk, en hechten waarde aan eerlijkheid bij anderen.

Zij zijn het enige teken in de dierenriem waar andere tekens naartoe trekken tijdens momenten van verdriet, vanwege hun bereidheid om te luisteren en hun vermogen om te begrijpen.

Minpunten van de Kreeft

Zwakke punten: afhankelijk, indirect, humeurig, passief agressief, niet in staat om los te laten

Het sterrenbeeld Kreeft heeft de neiging nogal behoeftig te zijn in termen van genegenheid. Dit kan ertoe leiden dat men aanhankelijk en aanmatigend is, en kan ook leiden tot enige oneerlijkheid.

Van mensen die onder het teken van Kreeft vallen, is bekend dat ze liegen in situaties waarin ze denken dat ze zullen voorkomen dat iemand, een vriend of een partner, vertrekt. Ze hebben een vrij sterke angst om in de steek te worden gelaten en kunnen tot het uiterste gaan om te voorkomen dat ze alleen worden gelaten.

Ze kunnen ook problemen hebben om het verleden los te laten. Omdat ze erg gevoelig zijn, vergeven ze, maar ze vergeten het nooit.

Lijden van lang geleden laat hen achter met een litteken. Ze kunnen blijven hangen en keer op keer terugkeren naar dat litteken, zich die pijn herinneren en de wond opnieuw openen.

Als ze lijden, doen ze dat meestal alleen, op zoek naar veiligheid in het comfort van hun eigen eenzaamheid. Alles wat kwetsend of beledigend is, of hen gewoon aan hun onzekerheden herinnert, heeft de neiging hen weer in hun schulp te duwen.

Ze zijn soms ook behoorlijk humeurig en doen hun best om anderen niet te laten weten hoe gevoelig ze zijn.

Ze hebben vaak een dik pantser om door te dringen voordat ze hun ware gevoelens onthullen, allemaal om zichzelf te beschermen. Ze kunnen uithalen in deze toestand, en hoewel het schijnbaar uit het niets komt, komt het meestal doordat ze zich gekwetst voelen.

Liefde en relaties voor de Kreeft

Als het gaat om liefde en relaties, houden degenen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Kreeft hard van houden van.

Ze vallen niet snel in een relatie, omdat ze zeker van zichzelf moeten zijn voordat ze hun gevoelens blootleggen. Ze deinzen vaak terug voor directe gebaren van interesse, in plaats daarvan vertrouwen ze op anderen om de rij te volgen. Maar als ze eenmaal verliefd zijn, vallen ze diep en zullen ze relaties heel serieus nemen.

Als het om geliefden gaat, zijn ze op zoek naar een minnaar met wie ze een geruststellend huis kunnen bouwen. Ze zijn daarom zeer toegewijde minnaars en verwachten dat hun minnaars hetzelfde zijn.

Ontrouw is een van de ergste nachtmerries van het sterrenbeeld Kreeft.

Ze moeten zich geliefd en gewaardeerd voelen en zullen depressieve stemmingen hebben als ze zich verwaarloosd voelen door hun partner.

In relaties zijn ze sterk afhankelijk van de aandacht van hun partner, en sommigen van hen kunnen worstelen met problemen van wederzijdse afhankelijkheid.

Problemen binnen een relatie kunnen leiden tot dwangmatig liegen om zichzelf te beschermen.

Bij het daten met iemand die onder het teken Kreeft staat, is het belangrijk om aan hun onzekerheden te denken en kleine overtredingen te vergeven, omdat ze vaak geworteld zijn in het gevoel onbemind te zijn.

Ze eraan herinneren hoeveel je ze waardeert en hoe nodig ze zijn, is de sleutel tot de relatie.

Vrienden en familie voor de Kreeft

Vrienden en familie kunnen een wispelturig probleem zijn bij mensen in het sterrenbeeld Kreeft, simpelweg omdat ze er zoveel om geven.

Aan de ene kant zijn ze loyaal en bereid om te helpen wanneer ze nodig zijn, maar aan de andere kant willen ze niet over het hoofd worden gezien door ouders, broers en zussen of vrienden.

Ze kunnen zich erg gekwetst voelen door vrienden die van nature verder gaan of door broers en zussen die geen tijd met hen willen doorbrengen. Maar de meeste van hun relaties zullen prima werken.

Om hun relaties gaande te houden, moeten ze vrij regelmatig worden verzorgd, en mensen met een Kreeft ondertekening kunnen niet goed omgaan met lange perioden van alleen worden gelaten of genegeerd worden.

Carrière voor de Kreeft

Degenen die onder het sterrenbeeld Kreeft zijn geboren, kunnen in hun loopbaan moeite hebben om de juiste werkomgeving te vinden.

Ze kunnen zelfs van baan naar baan gaan vanwege hun neiging om van gedachten te veranderen en hun verlangen naar creativiteit.

Het zijn echter erg harde werkers, en als ze een baan hebben, zijn ze meestal een van de hardwerkende en meest betrouwbare werknemers daar.

Ze werken niet zo goed in leidinggevende posities, maar als onderdeel van een team worden ze wel een grote troef, zolang er geen micromanagement is.

Omdat hun sterke punten liggen in de zorg voor anderen, zijn ze mogelijk zeer geschikt om te werken in een servicegerichte of non-profit carrière.

LEES OOK OVER UW TOTEMDIER