Lift

Dromen dat je in een lift naar boven gaat, betekent een stijging van status en rijkdom. Je bent misschien naar een hoger bewustzijnsniveau gestegen en kijkt vanuit een verhoogd gezichtspunt naar de wereld.

Als de lift ongecontroleerd omhoog beweegt of door het dak crasht, geeft dit aan dat je wordt gekatapulteerd naar een machtspositie waarin je nog niet weet hoe je ermee moet omgaan. Je bent bang voor de nieuwe verantwoordelijkheden die voor je liggen.

naar beneden gaan met een lift suggereert dat je wordt geaard of terugkomt naar de realiteit. Het betekent ook tegenslagen.

Over het algemeen vertegenwoordigt de op en neer actie van de lift de ups en downs van je leven. Het symboliseert ook emoties en gedachten die uit je onderbewustzijn tevoorschijn komen. Als alternatief kan de droom seksuele connotaties hebben.

Dromen dat de lift buiten werking is of dat hij niet open gaat, symboliseert dat je emoties uit de hand zijn gelopen. Het kan een weerspiegeling zijn van je leven of je carrière. Je voelt je vastzitten in een bepaald aspect van je leven, of het nu je carrière, relatie, enz. is.

Dromen dat de lift zijwaarts beweegt, betekent dat je inspanningen contraproductief zijn. Je gaat nergens heen in je werk, relatie of andere situatie.