Ogen

Je eigen ogen in je droom zien vertegenwoordigen verlichting, kennis, begrip en intellectueel bewustzijn. Onderbewuste gedachten kunnen aan de oppervlakte komen.

Het linkeroog is symbolisch voor de maan, terwijl het rechteroog de zon voorstelt.

Als je droomt dat je ogen in je hoofd zijn gekeerd en je kunt nu de binnenkant van je hoofd zien, dan symboliseert het inzicht en iets waar je je bewust van moet zijn. Deze droom kan je letterlijk vertellen dat je in jezelf moet kijken. Vertrouw op je intuïtie en instincten.

Dromen dat je een glazen oog hebt, betekent dat anderen dwars door je heen kunnen kijken en door je ware bedoelingen. Je hebt ook de neiging om jezelf te gemakkelijk te openen, waardoor je kwetsbaar wordt.

Dromen dat iemand een glazen oog heeft, betekent dat je dwars door zijn intenties heen kunt kijken.

Dromen dat je iets in je oog hebt, vertegenwoordigt obstakels op je pad. Als alternatief kan dit je kritische kijk vertegenwoordigen en hoe je de neiging hebt om fouten in anderen te zien.

Als je droomt dat je overmatige oogstrondjes of oog afscheiding hebt, betekent dit dat je een situatie niet duidelijk ziet. Je oordeel is vertroebeld.

Dromen dat je je ogen wast, betekent dat je in de war bent over iets en op zoek bent naar duidelijkheid over een probleem of situatie.

Dromen dat je één oog hebt, geeft aan dat je weigert een ander gezichtspunt te accepteren. Het suggereert dat je eenzijdig bent in je manier van denken.

Dromen dat je een derde oog hebt, symboliseert innerlijke visie, inzicht, instinct of een paranormale gave die je nog niet hebt gebruikt. Je kunt zien wat anderen niet kunnen. Of je moet in jezelf gaan kijken en op je instinct vertrouwen.

Als je droomt dat iemand drie ogen heeft, geeft dit aan dat je zijn advies aan het zoeken bent. Besteed aandacht aan het bericht dat deze persoon overbrengt.

Dromen dat je ogen gewond of gesloten zijn, suggereert dat je weigert de waarheid over iets te zien of intimiteit te vermijden. Je kunt gevoelens van pijn of medeleven uiten.

Dromen dat je iemands ogen uitsteekt, vertegenwoordigt je angst dat hij of zij de waarheid over jou kan zien.

Dromen dat je een blauw oog hebt of krijgt, duidt op een onopgelost conflict. Als je iemand een blauw oog geeft in je droom, betekent dit dat je de waarheid of de beslissingen van iemand niet accepteert.

Dromen dat je scheel kijkt, betekent dat je niet recht ziet met betrekking tot een bepaalde situatie. Misschien worden je feiten door elkaar gehaald.

Dromen dat je met je ogen naar iemand rolt, geeft aan dat je geen interesse hebt in deze persoon en wat ze te zeggen hebben.

Dromen dat je ogen bloeden, symboliseert de offers die je hebt gebracht en de moeilijkheden die je hebt doorstaan. Als alternatief betekent de droom een ​​heel diepe pijn of een innerlijk conflict in je ziel. Hoewel je misschien geen fysieke pijn voelt, heb je pijn van binnen. Misschien heb je de pijn zo lang verborgen gehouden dat je bent vergeten hoe pijn voelt.

Dromen over andermans ogen duiden op een emotionele of intieme band met die persoon. Het betekent ook een wederzijds begrip.

Dromen van kinderen zonder pupillen wijst op een verlies van onschuld. Iemand in je leven is helemaal niet wie je dacht dat ze waren.

Als hun oogbollen rood zijn, duidt dit op overweldigende woede.

Als hun oogbollen allemaal wit zijn, betekent dit leegte of ziekte.

En als hun oogbollen volledig zwart zijn, duidt dit op een vermiste ziel of een gebrek aan compassie.

Dromen dat je één oog hebt, geeft aan dat je weigert een ander gezichtspunt te accepteren. Je bent te eenzijdig in je manier van denken.