Ontlasting

Het zien of in contact komen met ontlasting betekent aspecten van jezelf die vies en negatief zijn en waarvan je denkt dat ze ongewenst en afstotelijk zijn. Je moet deze gevoelens erkennen en uiten, ook al is het beschamend. Laat de negativiteit in je leven los. Als alternatief kan het ook verwijzen naar iemand die afstotend is.

Dromen dat je niet in staat bent om te ontlasten, suggereert dat je niet bereid bent je emoties los te laten. Je hebt de neiging vast te houden en je gevoelens voor jezelf te houden.

Volgens Freud houdt uitwerpselen verband met bezit, trots, schaamte, geld / financiële zaken of agressieve handelingen. Dus dromen dat je met ontlasting speelt, symboliseert je angst voor geldzaken en financiële zekerheid.

Dromen over uitwerpselen van dieren staat voor de bevrijding van je primaire of seksuele verlangens. Je bent het zat om je ware gevoelens te verbergen.

Als je droomt dat er uitwerpselen van dieren op de grond zijn en je probeert te voorkomen erop te stappen, dan betekent dit dat je iemand verwerpt die interesse in je toont.