Oren

Als je oren in je dromen ziet, stel je voor dat je ontvankelijker moet zijn voor begeleiding en hulp van anderen. Je vertrouwt misschien te veel op je eigen oordeel en intuïtie. Je moet beter luisteren naar wat je wordt verteld. Als alternatief betekent het je onvolwassenheid en gebrek aan ervaring.

Als je droomt dat je oren raar of vreemd gevormd zijn, dan duidt dit op bedrog.

Dromen dat je je oren schoonmaakt, suggereert dat je niet luistert naar de mensen om je heen. Er is misschien iets dat je weigert te horen. Ben je doof?

Dromen over pijn in je oor geeft aan dat je slecht of aanstootgevend nieuws zult ontvangen.

Dromen dat je oor is afgesneden, betekent dat je het zat bent om te horen wat anderen je vertellen. Als het oor van iemand anders is afgesneden, suggereert dit dat je je mening voor jezelf moet houden. Of dat je moet stoppen met praten over anderen.

Dromen dat aan je oor wordt getrokken, duidt op afwijkende meningen en onenigheden. Als je iemand anders aan het oor trekt, suggereert dit dat je de neiging hebt om je mening aan anderen op te dringen.

Dromen dat je oren rood worden, symboliseert schaamte of schuldgevoel.

Dromen dat iemand in je oor fluistert, suggereert dat je beter op iets moet letten of aandachtiger naar iemand moet luisteren. Als alternatief vertegenwoordigt het je onzekerheden en zorgen dat mensen het over je hebben achter je rug.

Dromen dat je gaatjes in je oren krijgt, betekent dat er prikkelende opmerkingen of beledigingen zijn gemaakt.

Dromen dat er een vlieg in je oor zit, betekent dat iemand je discreet probeert iets te vertellen dat je niet wilt horen.

Dromen dat er insecten uit je oor komen, suggereert dat je iets hebt gehoord dat je niet zou moeten hebben. Als alternatief vertegenwoordigen insecten in je oor geruchten.