Ram

 

Het Ram teken wordt voorgesteld door het symbool van een ram, wat hun neiging weergeeft om uitdagingen aan te gaan.

Data: 21 maart – 19 april

Symbool: de ram

Dualiteit: actief

Element: vuur

Kwaliteit: kardinaal

Regerende planeet: Mars

Tarotkaart: de keizer

De Ram persoonlijkheid

Degenen die zijn geboren onder het sterrenbeeld Ram hebben de neiging om veel energie en een dorst naar leven te hebben, waardoor ze op zoek gaan naar uitdagende ervaringen die hen tot nieuwe grenzen kunnen duwen.

Een typische Ram is erg gedreven en nieuwsgierig, en heeft een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Ze zijn over het algemeen erg ambitieus en gedijen goed in een competitieve omgeving, of deze nu intellectueel of fysiek van aard is. Het zijn over het algemeen vrij optimistische mensen en voelen zich erg op hun gemak in leidinggevende functies.

Degenen onder Ram hebben vaak een zeer positieve houding en zijn minder geneigd medelijden met zichzelf te hebben dan sommige andere tekens.

Soms kunnen ze behoorlijk opgewonden zijn, en gezien hun neiging om gerechtigheid te zoeken, kunnen ze vaak in veel verhitte discussies terechtkomen.

Omdat ze een rechtlijnige gedachtegang hebben, is het ook zeer onwaarschijnlijk dat ze terugkomen van die argumenten.

Ze willen gelijk hebben en het laatste woord hebben, ongeacht of ze echt gelijk hebben of niet. Als het op de juiste manier wordt aangewend, is het vuur dat in hen brandt iets dat hun acties zal voeden en hen ertoe zal aanzetten om verdedigers te worden voor zichzelf en anderen.

Positieve punten van de Ram

Sterke punten: moedig, krachtig, direct, onafhankelijk, sterk rechtvaardigheidsgevoel, onschuldig, assertief, onbevreesd, koppig

Mensen geboren onder het sterrenbeeld Ram houden ervan om winnaars te zijn.

Hun competitieve karakter betekent dat ze meestal redelijk goed slagen op alle gebieden van hun leven.

Als het gaat om harder of slimmer werken, zullen degenen onder dit teken altijd slagen. Ze houden ervan om uitgedaagd te worden, wat betekent dat hun leven zelden saai of repetitief is.

Hun enthousiasme kan ook doordringen in de levens van degenen om wie ze geven, door hen nieuwe manieren te laten zien om dingen te doen en hen ertoe aan te zetten hun eigen uitdagingen aan te gaan en hun leven te maken zoals ze willen dat ze zijn.

Hun positiviteit kan betekenen dat hun persoonlijkheid behoorlijk magnetisch is en opwinding brengt bij alles wat ze aanraken.

Ram doet nooit iets halfslachtig, dus als je tijd doorbrengt met iemand onder het sterrenbeeld Ram, zal je de volle kracht van hun levenslust voelen.

Hun argumentatieve karakter en hun verlangen naar gerechtigheid betekent dat ze fel zullen opkomen voor hun vrienden en partners in argumenten. Je kunt altijd op een Ram-teken rekenen om te doen en te verdedigen wat goed is.

Minpunten van de Ram

Zwakke punten: agressief, egocentrisch, bot, opdringerig, inconsistent, egoïstisch, luidruchtig, dominant, slecht gehumeurd

Hun nogal agressieve en koppige karakter is soms moeilijk te hanteren.

Met minder competitieve tekens kunnen er veel argumenten zijn. Ram kan soms arrogant overkomen en aandacht nodig hebben vanwege hun koppigheid en hun verlangen om mensen ertoe aan te zetten zichzelf uit te dagen.

Ze zullen zich waarschijnlijk ook vervelen en dit kan sommigen in hun sociale kringen frustreren – vooral met andere sterrenbeelden die beter geschikt zijn voor stabiele omgevingen.

Ram is een vuurteken, en dit kan betekenen dat mensen die onder het Ram teken staan soms behoorlijk heethoofdig kunnen zijn.

Ze kunnen heel vastberaden worden wanneer ze aan projecten werken en overkomen als egoïstisch, totaal onbewust van hoe hun acties anderen beïnvloeden terwijl ze zichzelf meedogenloos naar hun doelen duwen.

Ze kunnen het ook moeilijk vinden om geduld te hebben met mensen die niet zo gemotiveerd of energiek zijn als zij. Omdat ze opvliegend zijn, geven ze er weinig om diplomatiek te zijn.

Liefde en relaties voor de Ram

In liefde zal Ram al hun warmte en energie in hun relaties brengen.

Ze kunnen erg liefdevolle en intense partners zijn, en hebben beslist anderen nodig die hun passie voor het leven delen.

Ze worden meestal snel verliefd, maar ook vrij direct met wat hun verlangens zijn.

Er zijn geen raadsels nodig, wat verfrissend kan zijn in het dubbelzinnige tijdperk van Tinder.

Ze houden ervan om liefde na te streven en gaan na wat ze willen met dezelfde drive die ze in alle gebieden van hun leven brengen.

Hoewel ze geweldige initiatiefnemers zijn, hebben ze soms wat aanmoediging nodig om door te zetten en dit kan meestal worden gedaan met lovende woorden, zolang ze maar waar klinken.

Er moet echter een evenwicht zijn in het concurrentievermogen, aangezien het daten van een andere, even competitieve persoon kan leiden tot problemen met macht en dominantie in de relatie.

Omdat ze graag leiders zijn, vinden ze het moeilijk om te tolereren dat hen wordt verteld wat ze moeten doen, vragen stellen, suggesties doen, maar ze altijd hun eigen gang en tempo laten gaan.

Mensen die het Ram teken delen, hebben meestal veel activiteiten nodig om met hun partners te doen om dingen interessant te houden.

Ze kunnen soms jaloers zijn, alleen omdat ze de onverdeelde aandacht van hun geliefde zoeken.

Als ze er zeker van zijn dat ze de grootste rol spelen in het leven van hun geliefde, is deze bezitterige trek minder uitgesproken.

Ze zullen loyale minnaars zijn en hun gepassioneerde karakter betekent dat ze de neiging hebben om diep te voelen als ze fouten maken of hun partners op enigerlei wijze pijn doen.

Vrienden en familie voor de Ram

In termen van vrienden en familie kunnen Rammen erg competitief zijn met broers en zussen en vrienden.

Ze zijn echter ook warm en liefdevol met hun dierbaren. Welke relaties ze ook aanknopen, ze geven al hun energie aan die relaties.

Hun competitieve karakter, heethoofdigheid en ongeduld kunnen echter een negatief effect hebben op hun vrienden en familie.

Ze kunnen hierdoor soms mensen wegjagen, maar koesteren meestal geen wrok.

Rammen zullen loyaal zijn jegens hun vrienden en familie en het niet goed opnemen als ze denken dat ze worden bedreigd.

Carrière voor de Ram

Gezien hun neiging tot concurrentie, kunnen Rammen heel ver komen in het leven in termen van hun carrière.

Ze zullen sneller door de gelederen stijgen dan andere tekens, en zullen gedijen in omgevingen die hun competitieve aard aanmoedigen of belonen.

Mensen die het Ram teken delen, zijn geweldige leiders en houden ervan om leidinggevende posities te bekleden.

Ze kunnen ermee omgaan dat ze geen leider zijn, maar als ze het niet eens zijn met hun bazen, kan hun gevoel voor rechtvaardigheid en agressie die relatie bemoeilijken.

Door hun hoge energieniveau kunnen ze vrij gemakkelijk lange diensten werken.

Ze zijn ook vaak erg goed in het bijhouden van gegevens en zijn erg kieskeurig met details.

LEES OOK OVER UW TOTEMDIER