Rijden (voertuig)

Dromen dat je een voertuig bestuurt, betekent je levensreis en je levensweg. De droom vertelt hoe je beweegt en navigeert door het leven.

Als je aan het rijden bent en de weg voor je niet kunt zien, geeft dit aan dat je niet weet waar je naartoe gaat in het leven en wat je echt met jezelf wilt doen. Je mist richting en doelen.

Evenzo suggereert het dromen dat je ‘s nachts rijdt, dat je niet zeker weet waar je naartoe gaat in het leven. Je ervaart obstakels in de richting van je doelen. Misschien wil je niet zien wat je te wachten staat of ben je bang om bepaalde problemen het hoofd te bieden. Je voelt je misschien ongerust over de toekomst.

Als je zicht tijdens het rijden wordt geblokkeerd of belemmerd, symboliseert het je gebrek aan bewustzijn van iets in je leven. Je ziet bepaalde aspecten in je leven over het hoofd. Als alternatief geeft de droom gevaren of problemen aan die je nog niet zijn bekendgemaakt.

Als je op een bochtige weg rijdt, geeft dit aan dat je problemen ondervindt bij het bereiken van je doelen en het accepteren van de bijbehorende wijzigingen.

Als je in de sneeuw rijdt, betekent dit dat je extra voorzichtig moet zijn met hoe je je doelen nadert.

Metaforisch gezien is autorijden in je droom analoog aan je seksleven en seksuele prestaties. Overweeg hoe je rijdt en wat voor soort auto je rijdt en hoe dit verband houdt met je seksleven. Of de droom kan een woordspeling zijn voor je “drive” of ambitie.

Als je droomt dat iemand anders rijdt, betekent dit dat je afhankelijk bent van de bestuurder. Je hebt geen controle over je leven en volgt de doelen van anderen in plaats van die van jezelf.

Als je vanaf de passagierskant van een auto rijdt, suggereert dit dat je controle probeert te krijgen over het pad dat je leven inslaat. Je begint je eigen beslissingen te nemen.

Als iemand anders je vanaf de passagierskant rijdt, betekent dit dat je wordt misleid door te denken dat je aan de macht bent of dat je de volledige controle hebt.

Dromen dat je een taxi of bus bestuurt, suggereert dat ondergeschikte taken weinig doorgroeimogelijkheden bieden.

Dromen dat je in een ambulance rijdt, geeft aan dat je de behoeften van anderen boven die van jezelf stelt. Misschien laat je anderen je richting of doelen in het leven dicteren.

Dromen dat je achteruit rijdt, suggereert dat je grote tegenslagen ervaart in je doelen. In het bijzonder, als je achteruit in een plas water rijdt, betekent dit dat je emoties je letterlijk tegenhouden.

Dromen dat je dronken rijdt, geeft aan dat je leven uit de hand loopt. Een relatie of iemand domineert jou.

Dromen dat je van een bergweg afrijdt, suggereert dat hoe hoger je klimt in het leven, hoe moeilijker het is om aan de top te blijven. Je voelt dat je geavanceerde positie precair is. Het kost hard werken om aan de top te blijven. Je kunt ook het gevoel hebben dat je niet in staat bent om aan de verwachtingen van anderen te voldoen.

Dromen dat je op een achterbank zit, betekent dat je problemen hebt om de controle los te laten. Je hebt stromingsproblemen.

Dromen dat je snel rijdt, suggereert dat je moet vertragen en je keuzes moet overdenken. Je bent zo gefocust op je doelen dat je de mensen om je heen achterlaat.

Dromen dat een rit je wordt geweigerd, betekent dat je opvattingen in conflict zijn met de persoon of personen in het voertuig.