Schorpioen

Het teken van Schorpioen wordt op natuurlijke wijze voorgesteld als een schorpioen, wiens giftige en soms dodelijke steek de agressie van Schorpioen kan weerspiegelen wanneer hij wordt geprovoceerd.

Data: 23 oktober – 22 november

Symbool: de schorpioen

Dualiteit: ontvankelijk

Element: Water

Kwaliteit: vast

Regerende planeet: Pluto

Tarotkaart: de Dood

De Schorpioen persoonlijkheid

Schorpioenen houden ervan om van hun eigen gezelschap te genieten, zo erg dat ze geïrriteerd kunnen raken als ze niet hun persoonlijke tijd alleen krijgen.

Ze zijn een van de meest onafhankelijke tekens van de dierenriem en werken op zichzelf heel goed.

De meesten van hen zullen een sfeer van mysterieuze duisternis om zich heen hebben. Ze zijn goed in het bewaren van geheimen en voelen zeer intens emoties.

Vanwege hun onafhankelijkheid hebben ze de neiging om als kind heel snel volwassen te worden en fel vastberaden (soms zelfs krachtige) volwassenen te worden.

Het betekent ook dat ze onverschrokken kunnen zijn als het gaat om het uitproberen van nieuwe dingen en zichzelf uitdagen met het onbekende.

Ze hebben een sterke reputatie dat ze moedig zijn, en daarom bewonderen andere tekens hen en kijken ze naar hen op voor inspiratie.

Hun moed, naast hun bescherming jegens anderen die niet voor zichzelf kunnen opkomen, betekent vaak dat ze op leidinggevende posities worden geplaatst.

Schorpioenen zijn zeer geïnteresseerd in het onthullen van de waarheid; de innerlijke werking van anderen en de menselijke geest.

Schorpioenen kunnen overkomen als een van de meer controlerende en samenzwerende sterrenbeelden door anderen die ze niet begrijpen.

Ze lijken heen en weer te gaan tussen uitersten. Hun persoonlijkheden vertonen paradoxale kwaliteiten. Misschien ontmoet je een Schorpioen die zowel afstandelijk als gepassioneerd is, een die onafhankelijk is maar ook vreemd aanhankelijk.

Positieve punten van het sterrenbeeld Schorpioen

Sterke punten: gepassioneerd, gedreven, opmerkzaam, emotioneel, opofferend, vastberaden

Een van de meest onbegrepen tekens in de dierenriem, Schorpioenen, kan koud en ongenaakbaar lijken, en velen hebben inderdaad een intimiderende uitstraling.

Net onder het oppervlak borrelen turbulente wateren, intense passies en gevoelens die op het eerste gezicht verborgen zijn.

Ze hebben vaak een grote zelfbeheersing, meer dan de meeste anderen. Sterker nog, ze hunkeren naar controle, het geeft hen een gevoel van veiligheid en zekerheid.

Ondanks dat ze nogal privé zijn over zichzelf, houden ze ervan om tot de waarheid van dingen te komen en hun intuïties over anderen zijn doorgaans erg sterk en correct, wat betekent dat hun vermogen om de essentie achter dingen te ontcijferen snel en efficiënt is.

Veel Schorpioenen beschermen zowel zichzelf als anderen en laten zich zelden pijn doen. Dit betekent dat ze meestal vrij geheimzinnig zijn en zelden hun gevoelens tonen.

Ze zullen hun vrienden behoorlijk fel beschermen en de meesten hebben de neiging om goed advies te geven, aangezien ze graag weten hoe onze geest werkt.

Omdat ze geheimen kunnen bewaren, worden ze vaak zeer gewaardeerd door hun vrienden en zijn ze zeer betrouwbaar.

Omdat hun emoties vaak al hun acties aansturen, hebben ze de neiging om een grote intensiteit te hebben, soms verkeerd geïnterpreteerd als woede. Dit maakt ze gefocust en toegewijd aan alles waar ze hun energie in willen steken.

Ze hebben meestal de neiging om competitief te zijn, hoewel ze het proberen te verbergen.

Minpunten van de Schorpioen

Zwakke punten: wraakzuchtig, paranoïde, destructief, bezitterig, jaloers, aanhankelijk

De behoefte van een Schorpioen aan controle kan er vaak toe leiden dat ze intolerant, jaloers en manipulatief overkomen. Hun bezitterige aard is vaak ongegrond.

Gezien hun liefde voor het analyseren van mensen en hun bedoelingen, zien ze vaak slechte dingen aan de horizon die er niet altijd zijn en kunnen ze zonder een goede reden zeer achterdochtig overkomen. In deze toestand kan hun verbeeldingskracht hen soms tot een jaloerse razernij zwepen, en dat kan soms betekenen dat ze situaties bedenken die gewoon niet waar zijn.

Ze kunnen van alles en iedereen uitgaan van het ergste, waardoor ze overal uithalen, wat soms zelfs tot zelfdestructief gedrag leidt.

Schorpioenen kunnen voor sommige tekenen onbetrouwbaar lijken vanwege hun neiging om stil te zijn en hun vermogen om geheimen te bewaren.

Een andere eigenschap die door andere sterrenbeelden erg wordt gevreesd, is hun gevoel van wraak. Ze vergeten nooit een verraad of belediging, wat betekent dat ze ervoor kunnen kiezen om zelfs voor de minste verwondingen wraak te nemen.

Schorpioenen kunnen lange tijd wrok koesteren en het is geen goed idee om ze kwaad te maken. Ze kunnen agressief reageren als ze zich bedreigd of jaloers voelen, waarbij ze de naamgenoot van hun dier naleven.

Liefde en relaties voor de Schorpioen

In hun romantische relaties zijn Schorpioenen een van de meest gepassioneerde sterrenbeelden. Ze genieten intens van de geneugten van intimiteit, zowel fysiek als emotioneel.

Voor een Schorpioen, zoekers naar verborgen waarheden, gaan relaties over het onthullen van je innerlijke zelf, het onthullen van de realiteit onder de oppervlakte.

We moeten niet vergeten dat Schorpioenen hun intense gevoelens verbergen en dat ze er soms van uitgaan dat dit het geval moet zijn voor anderen.

In liefde verwachten en verlangen Schorpioenen dit soort spirituele elementen, het samenvoegen van twee zielen.

Het is vaak moeilijk om een Schorpioen te weerstaan. Velen hebben de neiging om een magnetisme in zich te hebben dat zal trekken wat ze verlangen.

Hun vertrouwen is niet gemakkelijk, maar wanneer ze zich openstellen en hun vele complexe lagen met je delen, verwachten ze dat hun kwetsbaarheid goed wordt verzorgd en beschermd.

Ze geven dat respect terug met een intense loyaliteit en toewijding. Omdat Schorpioenen nogal kieskeurig zijn, vooral als het om hun partner gaat, kun je een van de weinige mensen worden die er voor hen toe doen.

Een ding om te onthouden is om ze nooit kwaad te maken of te verraden. Ze zijn erg beschermend voor hun eigen gevoelens en dit kan ertoe leiden dat ze op borgtocht vrij komen in plaats van gekwetst te worden. Als ze gekwetst zijn, vergeten ze het niet snel. Of ooit. Ze koesteren wrok en iedereen die een Schorpioen bedriegt, moet op hun hoede zijn.

Vrienden en familie voor de Schorpioen

Een persoon die onder het teken van Schorpioen valt, wordt een loyaal lid van de familie, evenals een trouwe vriend.

Ze hebben de neiging om al op zeer jonge leeftijd in te zien waar de gezinsdynamiek ligt en wie ze moeten vermijden en wie ze verder moeten pushen.

Ze komen op voor iedereen in hun familie die wordt gepest, zelfs tegen andere familieleden.

Als ze hun eigen ruimte krijgen, zullen ze graag tijd doorbrengen met hun gezin, zolang het niet te drastisch voor hen is.

Bij het plannen van hun leven nemen ze hun gezin wel op in hun plannen, maar zullen ze snel alle gezinsleden verwijderen die hen op enigerlei wijze dwars zitten.

Carrière voor het sterrenbeeld Schorpioen

Qua banen en carrières zijn Schorpioenen meer geschikt voor banen waar ze onafhankelijk kunnen zijn en dingen zelf kunnen doen.

Gezien hun neiging om van de innerlijke werking van de geest te houden, kan Schorpioen zeer geschikt zijn voor psychologische velden en alles waardoor ze met mensen kunnen werken, zonder dat ze per se in een team hoeven te werken. Schorpioenen zouden liever niet in leidinggevende posities worden geplaatst, maar zullen de touwtjes in handen nemen als ze vinden dat hun leider incompetent is of degenen onder hen oneerlijk behandelt.

Schorpioenen kunnen heel harde werkers zijn, hoewel veel van dit werk intern wordt gedaan in plaats van extern, waardoor het lijkt alsof ze niet werken als ze dat wel doen.

LEES OOK OVER UW TOTEMDIER