Steenbok

Het sterrenbeeld Steenbok wordt voorgesteld door een berggeit met een vissenstaart. Dit is een nauwkeurige weergave van Steenbok, aangezien ze altijd klimmen en vorderen en ervoor kiezen om naar grotere hoogten te klimmen.

Data: 22 december – 19 januari

Symbool: de geit

Dualiteit: ontvankelijk

Element: aarde

Kwaliteit: kardinaal

Regerende planeet: Saturnus

Tarotkaart: de Duivel

De Steenbok persoonlijkheid

Steenbokken hebben de neiging om erg doelgericht te zijn en zijn een van de meest zelf gedisciplineerde sterrenbeelden.

Enkele van de beste wetenschappers, politici, leiders en leraren in de wereld hebben Steenbok in hun lijst; niet verwonderlijk gezien hun drive om te slagen.

Veel Steenbokken vinden het normaal om doelen te stellen, hun pad ernaartoe te berekenen en zich eraan te houden, en ze zullen lange, zware uren werken om te voltooien wat ze wilden doen.

Ze staan bekend als buitengewoon gedisciplineerd en geduldig, waarbij ze de prijs op lange termijn in de gaten houden.

Ze begrijpen dat wat ze zoeken niet in een dag wordt gewonnen, maar eerder in een lange reis; een die toewijding vereist.

Presteren, in algemene zin, is erg belangrijk voor mensen die onder het teken Steenbok vallen. Ze nemen het leven vaak heel serieus en begrijpen niet hoe anderen dat niet doen.

Ze hebben over het algemeen een zeer droog gevoel voor humor, dat de neiging heeft om mensen te verrassen en te overrompelen.

Deze meer humoristische kant van de Steenbok laat vaak zien dat ze vermaak kunnen vinden in situaties die anderen niet hebben.

Velen onder het sterrenbeeld Steenbok zijn over het algemeen erg goed met cijfers en hebben het aangeboren vermogen om zowel situaties als mensen te analyseren.

Nooit degene die luidruchtig en onaangenaam is, het zijn meestal de sterk stille types en zijn vaak de motor achter veel plannen en beslissingen.

Vaker hebben ze de neiging om hun taken uit te voeren zonder de behoefte te voelen om reclame te maken voor hun vele prestaties.

Positieve punten van het sterrenbeeld Steenbok

Sterke punten: Gedreven, geduldig, strategisch, vastberaden, gedisciplineerd, betrouwbaar, verantwoordelijk en volhardend

Degenen die zijn geboren onder het sterrenbeeld Steenbok zijn ijverige, hardwerkende, rustige mensen; dit gaat meestal samen met hun drive om te slagen en hun aangeboren vermogen om dingen met een koel hoofd te analyseren.

Ze zijn over het algemeen erg goed in het doorzien van illusies, emotioneel, politiek of anderszins, en zullen vrij snel tot de kern komen. De meesten van hen zullen zaken als jaloezie, woede, inefficiëntie en luiheid vermijden, omdat ze deze dingen nutteloos vinden voor hun doelen.

De meeste Steenbokken zijn geweldig om aan je zijde te hebben tijdens een ruzie. Ze zijn geduldig en kunnen goed omgaan met druk; waar andere tekens hun kalmte zouden verliezen, neemt Steenbok een kalme analytische houding aan.

Ze kunnen ook fel argumenteren en met feiten komen die anderen moeilijk zouden kunnen ontkennen.

Ze hebben de neiging om meestal gelijk te hebben en zullen hevig vechten voor wat ze juist geloven. Gelukkig voor hen zijn degenen die onder het sterrenbeeld Steenbok vallen, goed in het beschermen van zichzelf en hebben ze de neiging niet al te veel gewond te raken.

Dit betekent ook dat ze nogal verlegen, bewaakt en gereserveerd zijn, en dat ze mensen niet te dichtbij laten komen totdat ze zeker weten dat ze te vertrouwen zijn.

Dit maakt hen geweldige adviseurs voor meer emotionele sterrenbeelden.

In groepsdynamiek en beslissingen zijn Steenbokken geweldig om mee te nemen voor beslissingen, omdat hun analytische objectiviteit en focus op feiten meestal nuttig zijn.

Minpunten van de Steenbok

Zwakke punten: pessimistisch, hebzuchtig, cynisch, angstig, meedogenloos in het bereiken van een doel, star en gierig

Hoewel het meestal positief is, kan de meedogenloze drang van Steenbok naar hun doelen soms averechts werken. Ze zullen hun prestaties altijd op de eerste plaats zetten, waardoor ze koud en onbuigzaam kunnen overkomen.

Ze houden er niet van om ongelijk te hebben, en nog meer, ze houden er vooral niet van om toe te geven dat ze ongelijk hebben. In het ergste geval kan deze koppige Steenbok zelfs weigeren de feiten te geloven.

Sommige Steenbokken kunnen koste wat het kost worden gedreven om te slagen. Wat betekent dat ze belangrijke informatie en bronnen voor zichzelf kunnen houden om een voordeel te behalen ten opzichte van anderen en dit kan de indruk wekken nogal gierig en egoïstisch te zijn.

Omdat ze nogal op hun hoede zijn, is het moeilijk om het vertrouwen van een Steenbok te winnen. Ze houden hun gevoelens vaak verborgen, waardoor ze moeilijk te lezen zijn. Dit, naast hun aandacht voor kleine details en neiging tot cijfers en analyse, kunnen ze saai en emotieloos lijken voor andere tekens.

Steenbokken hebben ook de reputatie nogal pessimistisch te zijn. Als ze niet de neiging hebben om iemand in hun leven te hebben die ze kunnen vertrouwen en waarmee ze kunnen praten, is de kans groter dan bij andere signalen dat ze in een depressie terechtkomen.

Hun waarde voor prestaties betekent dat mislukkingen kunnen leiden tot diep zelfkritische gedachten. Velen hebben de neiging om een perfectionistische inslag te hebben, die, als ze niet worden gecontroleerd, hun zelfvernietigende manier van denken kunnen voeden.

Liefde en relaties voor het sterrenbeeld Steenbok

Zoals met de meeste dingen in hun leven, zijn Steenbokken vrij voorzichtig met hun liefdesleven. Ze hebben de neiging hun hart vrij sterk te bewaken en het duurt even voordat ze dichtbij komen.

Velen zullen zelfs proberen hun gevoelens te maskeren als afstandelijkheid terwijl ze proberen de emotionele risico’s van het aangaan van een relatie te berekenen en analyseren.

Soms kan het een behoorlijke taak zijn om een Steenbok te begrijpen. Ze kunnen vele lagen aan hun pantser hebben, en nadat je er een hebt onthuld, vind je misschien een andere.

Het werk is echter het wachten meer dan waard, want als ze eenmaal hun waakzaamheid hebben laten verslappen en een gevoel van veiligheid kunnen creëren, kunnen ze geweldige partners worden die gehoord worden in hun relaties.

Met liefde werken ze aan de relatie, net als elk ander doel, en zijn ze extreem loyale en toegewijde partners. Vanwege dit en hun carrièredoelen staan velen bekend als “laatbloeiers”.

Eenmaal gesetteld, vooral met het gezin, beginnen ze zich eindelijk veiliger te voelen en wortels te vestigen die hen eindelijk een gevoel van geluk en ontspanning geven dat ze in hun eerdere leven niet hadden.

Soms betekent dit ook dat ze een sterke eis hebben om financieel zeker te zijn voordat ze een toegewijde relatie aangaan.

Vanwege hun neiging tot pessimisme hebben ze meestal een partner nodig die dit in evenwicht brengt met aanmoediging en optimisme. Als ze een partner vinden die ze vertrouwen, zal deze Steenbok hen zelfs in de ergste situaties bijstaan.

Vrienden en familie voor de Steenbok

Steenbokken zijn erg loyaal aan vrienden en familie. Vanwege hun zeer logische en rationele geest vinden ze het gemakkelijk om het contact te verbreken met familieleden die gewelddadig of manipulatief zijn.

Als ze eenmaal een eigen gezin hebben gesticht, en vaak later in hun leven, naarmate ze steeds zekerder worden, vinden ze veel plezier bij het gezin.

Als vriend zijn zij vaak degenen in de groep die het meest volwassen en logisch zijn. Het zijn geweldige adviseurs en zullen degenen zijn om naar toe te gaan als er een beslissing moet worden genomen.

Carrière voor de Steenbok

Als het om hun carrière gaat, komen ze altijd aan de top. Ze werken ongelooflijk hard en zullen een stapje extra zetten in hun werk.

Ze zullen niet worden gemanipuleerd of geduwd om dingen te doen die ze niet zouden moeten doen. De Steenbok is nogal eigenwijs na het plannen van een koers voor zijn toekomst.

Ze werken goed in een team of als leiders. Het zijn geweldige besluitvormers en zijn zeer logisch.

Ze worden ongeacht de kosten naar succes gedreven en laten niets in de weg zitten. Werkgevers zullen dol zijn op hun Steenbok werknemers, hoewel werknemers kunnen vinden dat werkgevers in Steenbok nogal inflexibel zijn en heel hard hun best doen om de resultaten te krijgen waarnaar ze op zoek zijn.

LEES OOK OVER UW TOTEMDIER