Stier

Het teken van Stier wordt gesymboliseerd door de stier, verwijzend naar zijn sensuele, geaarde koppige en methodische aard.

Data: 20 april – 20 mei

Symbool: de stier

Dualiteit: ontvankelijk

Element: aarde

Kwaliteit: vast

Regerende planeet: Venus

Tarotkaart: de hiërofant

De Stier persoonlijkheid

Degenen die onder het sterrenbeeld Stier zijn geboren, zijn vaak een van de meest betrouwbare tekens van de dierenriem.

Ze waarderen hun gevoel van veiligheid en stabiliteit, en dit is hun rol als het tweede teken van de dierenriem.

Nadat Ram zijn vurige energie heeft gebracht, is het de Stier die de basis legt. Ze zullen altijd zoeken naar stabiliteit in zowel hun keuzes als de mensen met wie ze omgaan.

Stier is over het algemeen vrij eigenwijs op veel gebieden in hun leven.

Ze hebben een sterke afkeer van verandering, en als ze eenmaal hun routines hebben gevonden, kan het veel moeite kosten om ze te laten veranderen.

Ze zijn niet alleen koppig, maar ook een sterke wil. Ze hebben de neiging om op hun strepen te staan en erg methodisch te zijn in hun aanpak van acties.

Velen onder dit sterrenbeeld zijn daarom vol integriteit. Hun vastberadenheid en toewijding is ook de reden dat veel Stieren succes hebben. Het zijn harde werkers die het niet erg vinden om hun handen vuil te maken, en ze zorgen er altijd voor dat wat ze wilden doen, wordt voltooid.

Voor plezier heeft Stier de neiging om te genieten van de sensuele genoegens van het leven, alles wat fysiek is, zal hen over het algemeen gelukkig maken, en dit strekt zich uit tot elke vorm van eten, drinken of amusement, alles wat ze met al hun zintuigen kunnen absorberen.

Ze hebben ook vaak een geweldige smaak en een grote waardering voor fijnere dingen.

Omdat het een aarde teken is, is het dichtbij of toegang hebben tot de natuur erg belangrijk, en mensen met het Stier teken zijn vaak te vinden op het land.

Als natuurliefhebbers houden ze er niet van om lang binnen te blijven, of vast te zitten in de bebouwde kom en steden.

Positieve punten van de Stier

Sterke punten: stabiel, gedreven, vasthoudend, geduldig, volhardend, solide, vastberaden, betrouwbaar, smaakvol

Mensen die het sterrenbeeld Stier delen, zijn meestal zeer loyale en betrouwbare mensen.

Nooit degene die dingen haastig doet, ze zullen hun tijd nemen en pas handelen als ze opzettelijk hun beslissing hebben genomen.

De keuzes die ze uiteindelijk maken, zullen meestal de juiste zijn. Als zodanig hebben ze vaak behoorlijk geduld met anderen, waardoor ze de tijd en ruimte krijgen om te doen wat ze moeten doen.

Hun vastberadenheid en hun toewijding betekent dat wat ze willen doen, goed zal worden gedaan, aangezien ze niet geloven in het achterlaten van losse eindjes.

Het zijn harde werkers, vooral als de beloning is geworteld in luxe, sensualiteit of iets dat investeert in hun toekomst.

Ze houden van lachen en brengen tijd door met vrienden en familie.

Hun liefde voor eten en alles wat luxueus en sensueel is, is dat ze gemakkelijk te kopen en gemakkelijk te behagen zijn.

Ze zijn altijd in om dit soort dingen met hun sociale kring te ervaren.

Minpunten van de Stier

Zwakke punten: materialistisch, resistent tegen verandering, fanatiek, toegeeflijk, vraatzuchtig, bezitterig, koppig, bekrompen

Zoals hun sterrenbeeld en symbool waar ze bekend om staan, kunnen getuigen, kunnen degenen die onder het sterrenbeeld Stier zijn geboren, standvastig en koppig zijn.

Ze houden niet van snelle verandering en zullen er keihard tegen vechten. Het is moeilijk om van gedachten te veranderen als ze eenmaal een beslissing hebben genomen, en dit kan een moeilijke situatie opleveren als je met hen aan een gedeeld project moet werken.

Als er veranderingen nodig zijn, kan het moeilijk zijn om ze ervan te overtuigen dat het nodig is, en zelfs als je dat doet, zullen ze natuurlijk hun tijd willen nemen en geleidelijk vooruitgang willen boeken, wat hun teamgenoten, familie en vrienden kan irriteren.

Vanwege hun eigen hoge normen hebben ze ook de neiging zichzelf nogal hard te pushen, wat betekent dat wanneer ze iets voltooien dat niet helemaal aan hun eigen verwachtingen voldoet, ze nogal streng voor zichzelf kunnen zijn.

Soms kan hun connectie met de materiële wereld hen een beetje bezitterig maken, met zowel mensen als dingen.

Hun waardering voor wat sensueel is, kan hebzuchtig worden voor degenen onder dit sterrenbeeld die geen volwassenheid of een laag zelfbeeld hebben.

Omdat het van nature geduldige mensen zijn, is er veel nodig om een Stier boos te maken, maar als dat zo is, ga dan zo ver mogelijk achteruit. Dit sterrenbeeld is nogal fel en beschermend als ze te ver en te snel worden geduwd.

Liefde en relaties voor de Stier

Het sterrenbeeld Stier doet het graag langzaam op alle gebieden van hun leven, en liefde is niet anders.

Ze moeten een sterke basis leggen en zich veilig en stabiel voelen voordat ze de beslissing nemen om een relatie aan te gaan.

Het kan even duren voordat ze een serieuze relatie aangaan, maar dit betekent ook dat ze een relatie zullen behouden en er hard aan zullen werken om het goed te maken.

Als ze eenmaal hun keuze in liefde hebben gemaakt, is er niets dat iemand anders kan zeggen om van gedachten te veranderen. Ze zijn vaak loyale huwelijkspartners, betrouwbare ouders en oplettende minnaars.

De keerzijde hiervan is echter dat ze in relaties kunnen blijven waarin ze niet langer gelukkig zijn dan zou moeten, omdat ze denken dat ze een moeilijke situatie kunnen laten werken als ze er maar moeite voor doen.

Ze tolereren niet dat partners hun loyaliteit breken en zullen nooit overtredingen van trouw vergeten.

Ze zullen dit soort overtredingen waarschijnlijk niet zelf begaan, en als ze dat wel doen, zullen ze zich er ongelooflijk schuldig over voelen.

Wat Stier het meest verheugt, is het idee om samen met hun partner een huis te kopen en een leven op te bouwen met iemand die ze aanbidden.

Vrienden en familie voor de Stier

Loyaliteit is iets dat erg belangrijk is voor degenen onder het sterrenbeeld Stier. Ze zullen zeer loyaal zijn aan vrienden en familie en verwachten hetzelfde van anderen.

Ze houden van lachen en zijn over het algemeen de lolbroeken in hun vriendengroep. Ze zullen genieten van elke tijd die ze doorbrengen met familie en vrienden, en zullen nooit de kans missen om degenen van wie ze houden te helpen.

Ze zijn ook erg beschermend en zullen ook vechten voor hun dierbaren als ze het gevoel hebben dat ze worden bedreigd.

Ze kunnen moeite hebben om vrienden en familie te verliezen, omdat dit grote veranderingen in hun leven inhoudt, maar hun geaarde aard helpt hen om door elk verdriet heen te komen.

Carrière voor de Stier

Met hun langzame en diepe denkwijze kunnen ze er veel langer over doen dan de meesten om erachter te komen wat ze met hun leven willen doen.

Ze kunnen laatbloeiers zijn en mijlpalen veel later bereiken dan hun leeftijdsgenoten, maar als ze uiteindelijk een beslissing nemen, zullen ze zich snel op hun gemak voelen en zo lang mogelijk blijven.

Stier kan, net als in hun relaties, een probleem hebben met het blijven in banen die niet langer werken dan ze eigenlijk zouden moeten. Dit kan te wijten zijn aan een gevoel van loyaliteit, of de angst voor verandering.

Meestal zijn het hele harde werkers, en het soort collega’s waar je echt op kunt rekenen als je een extra handje nodig hebt.

Omdat ze van de natuur houden, kunnen ze geneigd zijn om beter van banen te genieten waardoor ze dicht bij de natuur kunnen zijn, of op zijn minst genoeg vrije tijd geven om te bezoeken.

LEES OOK OVER UW TOTEMDIER