Toilet

Dromen dat je op het toilet bent, heeft te maken met je instinctieve driften. Misschien ervaar je wat lasten / gevoelens en moet je jezelf “verlichten”.

Een badkamer symboliseert ook de zuivering en zelf vernieuwing. Je moet jezelf reinigen, zowel emotioneel als psychisch.

Dromen dat je in een openbaar toilet bent zonder tussenschotten of dat er veel mensen in de buurt zijn, terwijl je je ding probeert te doen, betekent frustraties over voldoende privacy. Je stelt de anderen altijd voor op je eigen behoeften. Het gevolg is dat je een gevoel van persoonlijke ruimte mist.

Als alternatief geeft de droom aan dat je problemen hebt om oude emoties los te laten, vooral als het toilet vies is. Je bent bang dat als je deze gevoelens onthult, anderen om je heen je zullen oordelen en bekritiseren.

Dromen dat je in een toilet bent die voor het andere geslacht bedoeld is, suggereert dat je je grenzen overschrijdt. Je bent in sommige situaties de grens overgestoken.

Dromen dat je de wc niet kunt vinden of dat je problemen hebt om er een te vinden, geeft aan dat je problemen hebt met het loslaten en uiten van je emoties. Je houdt je ware gevoelens voor iets tegen.

Dromen dat je moet betalen om het toilet te gebruiken geeft aan dat je anderen niet wilt belasten met je emoties. De droom kan ook betekenen dat je aan het zoeken bent naar professionele hulp. Als je weigert te betalen of geen geld hebt om het toilet te gebruiken, betekent dit dat je terughoudend bent om hulp te krijgen. Misschien voel je je onwaardig.