Vader

Je vader in je droom zien, symboliseert autoriteit en bescherming. Het suggereert dat je meer zelfredzaam moet zijn. Denk ook aan je wakkere relatie met je vader en hoe aspecten van zijn karakter in jezelf kunnen worden opgenomen.

Om te dromen dat je vader dood is, waarschuwt je dat je voorzichtig moet zijn bij het uitvoeren van zakelijke zaken.

Dromen dat je je vader slaat, betekent een wanhopige behoefte aan meer nabijheid met je vader. Je voelt dat hij niet naar je luistert. Vooral als je je vader slaat met een rubberen voorwerp, geeft dit aan dat wat je ook doet of vertelt het geen significant effect op hem heeft. Dingen stuiteren letterlijk van hem af. Omgekeerd, als je droomt dat je vader degene is die je slaat, dan betekent dit een gebrek aan emotionele band met je vader.

Dromen dat je vader boos op je is, geeft aan dat je iets doet dat hij misschien afkeurt. De droom kan ook een projectie zijn van je eigen woede jegens hem. Er zijn enkele onopgeloste problemen die moeten worden uitgewerkt.

Als je je vader van top tot teen in bandages gewikkeld ziet, suggereert dit dat je je beperkt voelt door je autoriteit. Misschien wordt je ergens de leiding over gegeven, maar kan je je macht niet uitoefenen.

Dromen dat je vader een vriendin of minnares heeft, hoewel hij nog steeds met je moeder getrouwd is, impliceert dat je je niet verbonden voelt met een van je ouders. De droom kan ook een commentaar zijn op je eigen kijk op het huwelijk.

Dromen dat je je vader vermoord, betekent dat je autoriteit en regels afwijst. Je weigert te antwoorden op een hogere macht. Als alternatief kan het doden van je vader ook symbolisch zijn voor het doden van een aspect van jezelf. Je voelt dat je wordt zoals je vader en je vindt het niet leuk.