Vingers

Je vingers in je dromen zien symboliseren lichamelijke en geestelijke behendigheid. Ze duiden op manipulatie, actie en non-verbale communicatie.

Als je droomt dat je vingers eraf vallen, suggereert dit dat je je door een situatie laat domineren of dicteert hoe je je gedraagt. Je verliest misschien letterlijk je grip op het leven.

Dromen dat je je vingers kruist symboliseert optimisme, succes, geluk en hoop.

Dromen dat je vingers gewond zijn of zijn afgehakt, duiden op je zorgen over je vermogen om een ​​veeleisende taak te volbrengen of in een wakkere situatie uit te voeren.

Dromen van een vinger die naar je wijst, betekent zelfbeschuldiging of schuldgevoel. Misschien heb je iets gedaan en ben je bang dat je wordt blootgesteld.

Dromen over je pink staat voor mentale kracht, intellect, geheugen en de kracht van communicatie.

Dromen over je wijsvinger symboliseert de nummer één. Het betekent ook autoriteit, richting en oordeel. Je droom probeert misschien een punt te maken.

Dromen over je middelvinger betekent bruikbaarheid, voorzichtigheid, verantwoordelijkheid en hard werken. Als alternatief symboliseert de middelvinger de fallus of een of andere belediging.

Dromen over je ringvinger staat voor succes, populariteit en creativiteit. Het heeft ook associaties met huwelijk, unie, verplichtingen en kwesties van het hart. In de 15e eeuw in Engeland was het de ringvinger die artsen gebruikten om hun verzonnen medicijnen te mengen en te proeven, en dus kan de ringvinger symbool staan ​​voor genezing of de noodzaak om te genezen.