Voedsel

Voedsel in je droom zien, vertegenwoordigt fysieke en emotionele voeding en energieën. De verschillende soorten voedsel kunnen een breed scala aan dingen symboliseren.

Over het algemeen is fruit symbolisch voor sensualiteit, vertegenwoordigt vlees dierlijke verlangens en hebben groenten betrekking op gezonde bezigheden.

Diepvriesproducten kunnen verwijzen naar je koude emoties en koude manieren. Het eten van bepaald voedsel verwijst ook naar kwaliteiten die je moet opnemen in jezelf.

Om te dromen dat je specifieke “keukens” eet, is afhankelijk van je persoonlijke associaties daarmee. Chinees, Italiaans of Mexicaans eten kan een go-to-comfortvoedsel voor je zijn, terwijl het een herinnering kan zijn aan je thuisleven of aan het koken van onder andere door moeder. Als je droomt van het eten van comfortvoeding, geeft dit aan dat je op zoek bent naar comfort op de verkeerde plaatsen.

Dromen dat je voedsel eet of bewaart, duidt op een angst voor ontbering. Je vertrouwt niet op wat je al hebt.

Als je oud voedsel in je droom ziet of eet, suggereert dit dat je je traag en emotioneel leeg voelt. Je moet gestimuleerd en nieuw leven ingeblazen worden.

Als er schimmel op je eten groeit, betekent dit dat je te gemakkelijk vatbaar bent voor wat negatieve energie om je heen.

Slecht smakend voedsel eten in je droom duidt op wat zuurheid of wrok in je emotionele gemoedstoestand.

Als je verbrand voedsel in je droom ziet of eet, suggereert dit dat je een intense emotie ervaart. De droom kan ook aangeven dat je je uitgeput voelt. Je brandstof raakt op.

Nep of plastic eten in je droom zien betekent dat je niet de emotionele steun krijgt waarnaar je op zoek bent. Je voelt je emotioneel ontevreden.

Dromen dat er haar in je eten zit, betekent dat je verstrikt bent geraakt in een emotionele kwestie waarvan je niet zeker weet hoe je eruit kunt komen.

Dromen over het eten van gefrituurd voedsel duiden op een aantal boosheidsproblemen. Als alternatief, dromen van het eten van gefrituurd voedsel suggereert dat je op zoek bent naar comfort en warmte. Misschien probeer je bepaalde problemen te bagatelliseren of te onderdrukken. Meer direct kan de droom wijzen op een ongezonde levensstijl of dieet