Vreemdgaan

Dromen dat je vreemd gaat suggereert gevoelens van zelf schuld en zelf verraad. Je hebt misschien je overtuigingen of integriteit aangetast en / of je energie en tijd verspild aan vruchteloze inspanningen.

Als alternatief, weerspiegelen dromen van vreemdgaan de intensiteit van je seksuele passie; je verkent gebieden van je seksualiteit. In dit scenario kan de droom eigenlijk dienen als een herbevestiging van je betrokkenheid. Bovendien, als je je eigen huwelijksdatum nadert, dan is het niet ongebruikelijk om dromen te hebben over erotische ervaringen met andere partners dan je beoogde partner. Hoogstwaarschijnlijk vertegenwoordigt zo’n droom de nieuwheid van je seksuele passie.

Het kan ook duiden op angsten om je identiteit te veranderen – de naam aannemen van een echtgenoot.

Dromen dat je partner vreemd gaat geeft aan dat je bang bent om in de steek gelaten te worden. Misschien voel je een gebrek aan aandacht in de relatie. Je kunt ook het gevoel hebben dat je niet aan de verwachtingen van anderen voldoet. Dit begrip kan voortkomen uit kwesties van vertrouwen of zelfrespect. De droom kan ook aangeven dat je onbewust hints en signalen oppikt dat je partner niet helemaal waarheidsgetrouw is of niet volledig toegewijd is in de relatie.

Dromen dat een vriend of vriendin wordt bedrogen, geeft je onderbewuste afkeer voor zijn / haar partner. Je denkt dat je vriend/in het verdient beter te worden behandeld.