Vuur

Afhankelijk van de context van je droom, kan het zien van vuur in je droom symbool staan ​​voor vernietiging, passie, verlangen, verlichting, zuivering, transformatie of woede.

Als je niet bang bent voor het vuur en het onder controle is of zich in één gebied bevindt, dan is het een symbool van je eigen interne vuur en innerlijke transformatie. Er gaat iets ouds voorbij en er komt iets nieuws in je leven. Je gedachten en opvattingen veranderen.

Als het vuur jou en iemand anders omcirkelt, betekent dit je band met die persoon. Jullie twee delen iets belangrijks. De droom kan een metafoor zijn voor iemand die “vurig” is. Het kan ook je drive, motivatie en creatieve energie vertegenwoordigen. Als alternatief kan de droom je waarschuwen voor enkele gevaarlijke of risicovolle activiteiten. Je “speelt met vuur”.

Dromen dat je door vuur wordt verbrand, geeft aan dat je humeur uit de hand loopt. Een probleem of situatie brandt in je op.

Dromen dat een huis in brand staat, geeft aan dat je een transformatie moet ondergaan. Als je terugkerende dromen over je familiehuis in brand hebt, dan suggereert dit dat je nog niet klaar bent voor de verandering of dat je vecht tegen de verandering. Als alternatief benadrukt het passie en de liefde van de mensen om je heen.

Dromen dat je een vuur dooft, betekent dat je door veel werk en moeite je obstakels in je leven zult overwinnen. Als je iets of zelfs jezelf in brand steekt, geeft dit aan dat je een groot leed ondergaat. Je staat aan de rand van wanhoop en wilt iets of een bepaald aspect van jezelf vernietigen.

Dromen dat je vuur met je handen kunt maken, is woede die je probeert te onderdrukken. Je hebt moeite jezelf uit te drukken en hebt de neiging om te sterk te reageren.

Dromen dat je vuur kunt buigen, verwijst naar je vermogen om je woede te beheersen.

Dromen van een onzichtbaar vuur markeert een periode van reiniging en zuivering. Het is tijd om een ​​nieuwe start te maken. Als alternatief betekent een onzichtbare brand dat je je risico’s onderschat bij een onderneming of activiteit.

Een vogel zien zingen bij een vuur verwijst naar iemand die verteerd wordt door zijn passie.

Dromen over vuur en water symboliseert samen een polariserend probleem in je wakkere leven. Je gaat door een emotioneel conflict en het stuurt je in twee richtingen.