Weegschaal

Het teken Weegschaal wordt weergegeven door een symbool van de weegschaal van gerechtigheid. Degenen die onder het sterrenbeeld Weegschaal vallen, zoeken vooral evenwicht.

Data: 23 september tot 22 oktober

Symbool: de weegschaal

Dualiteit: actief

Element: lucht

Kwaliteit: kardinaal

Regerende planeet: Venus

Tarotkaart: Gerechtigheid

De Weegschaal persoonlijkheid

Mensen die onder het sterrenbeeld Weegschaal zijn geboren, worden vaak gezien als besluiteloos, maar als je ze beter probeert te begrijpen, zul je zien dat dit een vals oordeel is.

Ze houden er gewoon van om de beste opties voor zichzelf en iedereen om hen heen af te wegen. Wanneer ze beslissingen nemen, kun je er zeker van zijn dat deze beslissingen de beste resultaten zullen opleveren voor alle betrokken partijen.

Degenen die onder dit sterrenbeeld zijn geboren, zijn buitengewoon diplomatiek en eerlijk, en ze haten het om anderen ongelukkig te zien om hen heen vanwege ongelijke omstandigheden, wat betekent dat ze soms kunnen overkomen als een “people pleaser”.

Het is niet zozeer dat ze dit doen om egoïstische of manipulatieve redenen, maar eerder omdat ze proberen eenheid te creëren. Harmonie is een woord dat erg belangrijk is voor dit teken en vrede in alle aspecten van hun leven is een noodzaak.

Weegschaal wordt vaak als heel charmant gezien en is een teken dat alleen gefrustreerd en ongelukkig zal zijn als ze denken of voelen dat ze niet eerlijk zijn behandeld.

Veel Weegschalen houden van lichaamsbeweging en neigen naar hardlopen en marathons. Meditatie kan geweldig zijn voor dit sterrenbeeld, omdat dit een ruimte helpt creëren waar ze beslissingen kunnen nemen en zonder onderbrekingen kunnen nadenken.

Ze zullen een groot deel van hun tijd besteden aan het proberen een evenwicht te vinden tussen elk deel van zichzelf, en ze zullen niet volledig gelukkig of vervuld zijn totdat ze dit evenwicht hebben gevonden en geïmplementeerd.

Positieve punten van de Weegschaal

Sterke punten: charmant, harmonieus, diplomatiek, gemakkelijk in de omgang, gepolijst

Weegschaal is een sterrenbeeld met een zeer sterk gevoel van goed en kwaad, gemodelleerd naar de schaal van rechtvaardigheid.

Ze maken zich grote zorgen over wat eerlijk is in de wereld. Ze houden er niet van als iemand onbezonnen of oneerlijk wordt behandeld. Dit in combinatie met hun objectieve karakter betekent dat ze geweldige bemiddelaars kunnen worden.

Hun liefde voor het bewaren van de vrede en het vermijden van conflicten betekent echter dat het voor hen vrij gemakkelijk is om zichzelf op te offeren, wat belangrijk voor hen is, is het grotere goed van de mensen om hen heen, en soms betekent dat dat ze iets moeten opgeven voor familie of vrienden.

Ze vinden het natuurlijk niet erg en vinden in plaats daarvan geluk in het zien van de glimlach op de gezichten van anderen.

Ze komen over als charmante, behulpzame en genereuze mensen, die graag hun bezittingen en kennis delen met de mensen om hen heen.

Spraakzaam en sociaal, ze houden ook van praten, waardoor ze vaak veel vrienden krijgen.

Vanwege hun objectiviteit en hun diepe morele besef zijn ze vaak een uitstekende persoon om naar toe te gaan als je een zorgvuldig afgewogen antwoord op een vraag of een goed doordacht advies nodig hebt.

Minpunten van de Weegschaal

Zwakke punten: besluiteloos, oppervlakkig, hypocriet, goedgelovig, passief agressief

Vanwege hun tact en diplomatie kan het soms moeilijk zijn om hun woorden te vertrouwen. In tegenstelling tot de directe en assertieve Ram bijvoorbeeld, is wat ze zeggen zorgvuldig gekozen.

Ze delen of onthullen hun gevoelens niet altijd, vooral niet als het ongetwijfeld argumenten oplevert.

Ze hebben een scherpe afkeer van conflicten, waardoor ze soms nogal vermijdend zijn als het om confrontaties gaat. Die negatieve gevoelens verdwijnen echter niet zomaar, en hun voortdurende opkroppen van hun gevoelens kan betekenen dat ze passief agressief zijn of op een dag na de kleinste overtreding exploderen.

Dit onvermogen om direct met hun gevoelens om te gaan, kan ze soms ook zwak laten lijken voor bepaalde andere sterrenbeelden, wat betekent dat er misbruik van kan worden gemaakt.

Ze kunnen veel tijd nemen om beslissingen te nemen en dit kan andere mensen in hun leven frustreren.

Soms kan dit zelfs als luiheid worden aangezien. Hun vermogen om eerlijk te zijn is een goede zaak, maar kan problematisch zijn in relaties wanneer ze een partner hebben die het gevoel heeft dat ze voorrang moeten krijgen op alle anderen.

Liefde en relaties voor de Weegschaal

In hun relaties zijn degenen die onder het sterrenbeeld Weegschaal zijn geboren, romantische en toegewijde partners. Omdat je wordt geregeerd door de planeet Venus, kun je zeggen dat Weegschaal verliefd is op het idee van liefde en bemind worden.

Dit betekent dat ze snel verliefd worden, ook al is het op iemand die niet helemaal goed voor ze is, of zelfs als ze er nog niet helemaal klaar voor zijn.

Deze besluiteloosheid kan potentieel pijnlijk zijn als ze niet onder controle wordt gehouden. Soms betekent dat dat een Weegschaal, om geen gevoelens te kwetsen, iemand schijnbaar kan leiden, zelfs als ze zich niet aangetrokken voelen en de relatie nergens heen zien gaan.

Dit kan destructief en kwetsend zijn voor relaties, maar omdat ze conflicten vermijden, is het buitengewoon moeilijk voor hen om direct met hun gevoelens om te gaan.

Omdat ze verliefd zijn op liefde, kunnen mensen geboren onder het sterrenbeeld Weegschaal soms op zoek zijn naar een relatie; zonder een relatie voelen ze zich onvolledig en onrustig.

Als ze wél een relatie hebben, zullen ze hun alles geven, alles doen wat in hun vermogen ligt om de ander gelukkig te maken.

Ze zijn op hun best als ze het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van een team.

Hun aangeboren gevoel voor rechtvaardigheid en eerlijkheid betekent dat ze ook erg ruzie kunnen maken als ze het gevoel hebben dat hun partner oneerlijk is, zowel jegens henzelf als jegens andere mensen.

Vrienden en familie voor de Weegschaal

Hun gevoel van eerlijkheid is vooral gunstig voor het gezinsleven, omdat ze ernaar streven evenwicht en tevredenheid tussen hun gezinsleden te vinden.

Ze werken goed samen en delen met hun broers en zussen in de kindertijd.

Het balanceren van tijd doorbrengen met vrienden en familie, en tegelijkertijd tijd vrijmaken voor zelfreflectie, is een prioriteit die Weegschaal moet oefenen.

Vanwege hun neiging tot zelfopoffering, is het meestal het laatste dat wordt verwaarloosd. Maar als er eenmaal een evenwicht is tussen familie en zelf, zullen ze veel, veel gelukkiger zijn.

Soms argumentatief, kunnen degenen die zijn geboren onder het sterrenbeeld Weegschaal hard zijn tegen sommige familieleden, maar ze zijn altijd bereid om het daarna goed te maken.

Carrière voor de Weegschaal

Tijdens hun loopbaantraject kan Weegschaal wat tijd nodig hebben om beslissingen te nemen. Het selecteren van een carrière is iets dat hun leven in grote mate zal beïnvloeden, wat betekent dat het maken van deze keuze stressvol en moeilijk kan zijn.

Het is belangrijk dat ze de tijd krijgen om na te denken en al hun opties af te wegen. Evenwicht tussen werk en privé zal ook ongelooflijk belangrijk voor hen zijn, omdat ze ervoor willen zorgen dat alle aspecten van hun leven tevreden zijn.

Ze zoeken niet bepaald leidinggevende posities op en werken veel beter als teamleden. Hun talent om ondersteunend en bemiddelend te zijn, geeft hen een sleutelrol in hun werk.

Ze hebben echter de neiging om feedback te kunnen geven en zullen alleen goed werken met leiders die kritiek en advies kunnen accepteren.

Vanwege hun liefde voor naastenliefde en gerechtigheid voelen ze zich vaak aangetrokken tot carrières waarbij naastenliefde en gerechtigheid betrokken zijn.

LEES OOK OVER UW TOTEMDIER