Zoneclips kaartlegging

Verduisteringen vertegenwoordigen momenten van diepe, transformationele verandering – het soort verandering dat je tot in je kern doet schudden. Als ik een paar tarotkaarten zou moeten kiezen die het soort transformatie weergeven dat verduisteringen vertegenwoordigen, zou ik waarschijnlijk zoiets als De Toren, het Rad van Fortuin of zelfs de Dood kiezen.

Wat is een Eclips?

Een zonsverduistering is het gedeeltelijk of volledig verbergen van de zon die optreedt wanneer de maan tussen de zon en de aarde beweegt. Voor ons ziet deze kleine hemelse dans eruit alsof de zon gedeeltelijk of volledig bedekt is met een donkere schaduw van de maan.

Gewoonlijk zijn er vier totale verduisteringen in een jaar (2 zon en 2 maan), maar dat verandert afhankelijk van de cycli van de aarde en omdat onze gregoriaanse kalender niet volledig is uitgelijnd met de cycli van de natuur. In 2011 hebben we bijvoorbeeld zes verduisteringen meegemaakt!

Er zijn twee soorten verduisteringen; de zonsverduistering en de maansverduistering – deze komen altijd samen aan en vallen samen met respectievelijk de nieuwe maan en de volle maan van die maand.

Mythen over zonsverduistering

In menselijke beschavingen hebben zowel zons- als maansverduisteringen een mythische betekenis gekregen. Er werd soms zelfs gevreesd voor zonsverduisteringen, omdat de zon zo’n belangrijke verbinding was voor onze manier van leven; het was betrouwbaar, het gaf ons leven in de vorm van voedsel en gewassen, en het gaf ons licht, zodat we konden zien.

Vanwege de betekenis van de zon, verklaren veel culturen zonsverduisteringen als de zon die wordt opgegeten door een groot beest; in de Viking overlevering – het zijn wolven, in de Vietnamese overlevering – is het een pad. Anderen vertellen in plaats daarvan dat de zon wordt gestolen. Wat bij deze mythen gebruikelijk is, is dat deze rampen niet kunnen duren – de natuurlijke orde wordt altijd hersteld. Dit is een les die we op ons eigen leven kunnen toepassen – wat de verduisteringen ons brengen, lijkt misschien angstaanjagend, alsof het gebeurtenissen zijn die men niet kan bevatten als ze overleven – maar we doen het, en we gaan verder, wijzer en sterker.

Wat betekent de zonsverduistering voor mij?

Zoals we eerder vermeldden, valt een zonsverduistering altijd samen met een nieuwe maan – en in feite kunnen we ze als sterkere, krachtigere nieuwe manen beschouwen. Ik beschreef hier een beetje over de betekenis van elke maancyclus, maar om samen te vatten, nieuwe manen zijn momenten om zaden te planten voor de komende cycli. Symbolisch gezien groeit de maan, en dat geldt ook voor haar kracht. Nieuwe manen gaan over het benutten van die kracht om je bedoelingen te bepalen.

Met de zonsverduistering zijn de maan en de zon uitgelijnd – wat betekent dat de zon, die staat voor bewust, logisch denken – zich verenigt met de maan, die staat voor diepe, onbewuste emoties. Hier is een sterke eenheid voelbaar, die nieuwe deuren opent en je naar nieuwere hoogten stuwt. Je kunt daarom zonsverduisteringen gebruiken voor een nieuw begin, om geloofssprongen te maken.

Omgaan met de zonsverduistering

Omdat zonsverduisteringen bewust en onbewust verenigen – dit betekent dat er een evenwichtsherstel moet plaatsvinden. Voor degenen onder ons die diep worden geregeerd door een van deze manieren van denken, zal je gedwongen worden om de kant van jezelf aan te spreken die je misschien hebt verwaarloosd. Logisch, praktisch denken zal plaats moeten maken voor verborgen, onderdrukte emoties. En meer emotionele en intuïtieve typen zullen koude, harde feiten onder ogen moeten zien.

Je staat aan de vooravond van gevoelens die onbekend en vreemd zijn, die angstaanjagend kunnen zijn, maar ook sterke kansen voor je om te groeien en uit te breiden tot een meer verenigd, gezonder zelf.

De kaartlegging op de zonsverduistering zal precies daarop focussen!

Hoe werkt het?

U vraagt een kaartlegging aan die u aanspreekt. U vult uw gegevens in en in het vakje opmerkingen geeft u zo uitgebreid mogelijk uw vraag aan (hoe uitgebreider de vraag, hoe meer informatie u van mij ontvangt). In een videoboodschap vertel ik u precies wat de boodschap is van uw kaartlegging. U ontvangt van mij een email met een link van de videoboodschap, die u kunt downloaden. Weet dat wanneer de boodschap niet gedownload wordt, de videoboodschap maar 3 maanden op onze server blijft staan. Deze wordt dus na 3 maanden verwijderd.

Het kan zijn dat de email in uw spambox terecht komt dus CONTROLEER ALTIJD UW SPAMBOX!

U ontvangt binnen 24 uur de videoboodschap van uw kaartlegging

Vraag hier de zon eclips kaartlegging aan.